vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

Katarina Venturini Svet24.si

Jezi se le na določene ljudi

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

kraljica elizabeta, velika britanija, združeno kraljestvo, zastava Svet24.si

Kaj se bo zgodilo, ko bo umrla britanska kraljica ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

STA
STA
0 04.10.2018 16:04:05

Mok zagrozil boksarski zvezi z izključitvijo z olimpijskih iger

vszi
Mednarodni olimpijski komite (Mok) je mednarodni boksarski zvezi (Aiba) zaradi nestrinjanja z načinom upravljanja zveze, predvsem zaradi domnevno problematičnega slovesa njenega vodstva, izdal zadnji opomin pred izključitvijo boksa z olimpijskih iger.

Gre za drugi opomin Aibi, potem ko jo je Mok že julija opozoril, da bi ob odsotnosti nujnih sprememb pri upravljanju krovne boksarske zveze prišlo do črtanja boksa s seznama olimpijskih športov, in sicer že z igrami v Tokiu leta 2020, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V sredinem sporočilu je Mok izrazil "veliko skrb o izjemno resnem položaju v Aibi in težavami z njenim upravljanjem". "Gre za vprašanja glede sestave seznama kandidatov za prihodnje volitve in zavajajoče izjave znotraj Aibe o drži Moka glede tega vprašanja," so odločitev izvršnega odbora Moka, ki je zasedal ob robu mladinskih olimpijskih iger v Buenos Airesu, povzeli v izjavi za javnost.

Aiba ima tako manj kot mesec dni časa, da na kongresu, ki bo 2. in 3. novembra v Moskvi, sprejme potrebne organizacijske spremembe. Te naj bi zagotovile ustrezno zastopanje mednarodnega boksa in upravljanje Aibe.V nasprotnem primeru "je priznanje boksa kot del olimpijskega programa in celo status Aibe kot mednarodne zveze, priznane s strani IOC, pod vprašajem," so dodali v Moku.

Spor med Mokom in Aibo se je začel že letos februarja, po imenovanju uzbekistanskega poslovneža Gafurja Rahimova za začasnega predsednika Aibe. Rahimov, ki ga ZDA obtožujejo sodelovanja z organiziranim kriminalom, je pred kongresom postal edini kandidat za polni predsedniški mandat.

Mok tako že več mesecev stopnjuje pritiske na Aibo, med drugim ji je pred časom začasno ukinil financiranje.

Značke: olimpizem, boks

Članki iz rubrike