serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Tjaša Železnik Svet24.si

FOTO: Naši zvezdniki pred desetimi leti in danes

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

Jelena Karleuša Svet24.si

Jelena Karleuša se je znašla v srbskem seks ...

Cara Delevingne Najstnica.si

Zaradi ene fotografije izgubila 100 tisoč ...

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

STA
STA
0 12.09.2018 13:52:32

Na Casu po odločitvi sodišča v Belgiji niso v skrbeh

Sodišče
STA
Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je v torek še enkrat potrdilo, da tudi po odločitvi belgijskega sodišča, ki je postavilo pod vprašaj obvezno odločanje na Casu, njegova vloga v razsojanju o športnih sporih ostaja nespremenjena. "Sodniki niso imeli nobenih zadržkov in pripomb o vlogi razsojanja v športu," so zapisali na Casu.

Na Casu izpostavljajo, "da je tveganje, da katero od nacionalnih sodišč ne bi priznalo postopka Cas in izvedlo njegove odločitve, zelo omejeno, redko in največkrat povezano z lokalno zakonodajo." Na Casu dodajajo, da te redke izjeme niso novost, ob tem pa opozarjajo, da se je na odločitve Casa vedno možno pritožiti na zveznem sodišču v Švici.

Ozadje zapisov na Casu je odločitev prizivnega sodišča v Bruslju, ki so ji posamezniki pripisovali daljnosežne posledice v razsojanju v športnih sporih. Sodišče je v preteklem tednu namreč odločilo, da je obvezno reševanje sporov med nogometaši, klubi in zvezami na Casu v nasprotju z zakonodajo.

Izhodišče je bila tožba kluba FC Seraing. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je klubu namreč v zvezi s TPO (Third-Party Ownership) prepovedala, da bi zunanji vlagatelji imeli pravico do igralcev, Cas pa je odločitev Fife potrdil. FC Seraing je nato na sodišču spodbijal neodvisno vlogo Casa, saj ga financirajo mednarodne športne zveze, torej tudi Fifa.

Značke: šport, zakonodaja

Članki iz rubrike