tanja žagar Odkrito.si

Tanja Žagar tega ni mogla obdržati zase!

IMG_5081 Svet24.si

Kemal iz serije Moja boš bo prvič postal očka

Jesen Petisvet

Čaka nas pretresljiva jesen 2018!

voznik avtobusa, najstnik Svet24.si

VIDEO: Šolar je stekel pred avtobus, žalil ...

Mary Svet24.si

Šokantni urnik danske princese v New Yorku

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

tanja ribič Njena.si

Tanja Ribič navdušila s fotografijo v spodnjem ...

STA
STA
0 12.09.2018 13:52:32

Na Casu po odločitvi sodišča v Belgiji niso v skrbeh

STA
Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je v torek še enkrat potrdilo, da tudi po odločitvi belgijskega sodišča, ki je postavilo pod vprašaj obvezno odločanje na Casu, njegova vloga v razsojanju o športnih sporih ostaja nespremenjena. "Sodniki niso imeli nobenih zadržkov in pripomb o vlogi razsojanja v športu," so zapisali na Casu.

Na Casu izpostavljajo, "da je tveganje, da katero od nacionalnih sodišč ne bi priznalo postopka Cas in izvedlo njegove odločitve, zelo omejeno, redko in največkrat povezano z lokalno zakonodajo." Na Casu dodajajo, da te redke izjeme niso novost, ob tem pa opozarjajo, da se je na odločitve Casa vedno možno pritožiti na zveznem sodišču v Švici.

Ozadje zapisov na Casu je odločitev prizivnega sodišča v Bruslju, ki so ji posamezniki pripisovali daljnosežne posledice v razsojanju v športnih sporih. Sodišče je v preteklem tednu namreč odločilo, da je obvezno reševanje sporov med nogometaši, klubi in zvezami na Casu v nasprotju z zakonodajo.

Izhodišče je bila tožba kluba FC Seraing. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je klubu namreč v zvezi s TPO (Third-Party Ownership) prepovedala, da bi zunanji vlagatelji imeli pravico do igralcev, Cas pa je odločitev Fife potrdil. FC Seraing je nato na sodišču spodbijal neodvisno vlogo Casa, saj ga financirajo mednarodne športne zveze, torej tudi Fifa.

Značke: šport, zakonodaja

Članki iz rubrike