regina kogoj 14 Odkrito.si

Hude zdravstvene težave Irene Kogoj - Regine

horoskop_astrologija Svet24.si

Horoskop za petek, 26. aprila

Landon Petisvet.si

V nesreči umrl skupaj z očetom in se vrnil sam!

sneg, 27.april 2016 Svet24.si

Začetek prvomajskih počitnic z izrazito ...

sveče žalovanje Svet24.si

Svetlana na poti v Slovenijo izgubila soproga in ...

Ana Lukner Njena.si

Noseča znana Slovenka: so tudi težki trenutki

petra operacija Njena.si

FOTO: Takšna je Petra po operaciji prsi

STA
STA
0 12.09.2018 13:52:32

Na Casu po odločitvi sodišča v Belgiji niso v skrbeh

Sodišče je izreklo zaporno kazen v višini petih let in devetih mesecev.
STA
Mednarodno športno razsodišče (Cas) v Lozani je v torek še enkrat potrdilo, da tudi po odločitvi belgijskega sodišča, ki je postavilo pod vprašaj obvezno odločanje na Casu, njegova vloga v razsojanju o športnih sporih ostaja nespremenjena. "Sodniki niso imeli nobenih zadržkov in pripomb o vlogi razsojanja v športu," so zapisali na Casu.

Na Casu izpostavljajo, "da je tveganje, da katero od nacionalnih sodišč ne bi priznalo postopka Cas in izvedlo njegove odločitve, zelo omejeno, redko in največkrat povezano z lokalno zakonodajo." Na Casu dodajajo, da te redke izjeme niso novost, ob tem pa opozarjajo, da se je na odločitve Casa vedno možno pritožiti na zveznem sodišču v Švici.

Ozadje zapisov na Casu je odločitev prizivnega sodišča v Bruslju, ki so ji posamezniki pripisovali daljnosežne posledice v razsojanju v športnih sporih. Sodišče je v preteklem tednu namreč odločilo, da je obvezno reševanje sporov med nogometaši, klubi in zvezami na Casu v nasprotju z zakonodajo.

Izhodišče je bila tožba kluba FC Seraing. Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je klubu namreč v zvezi s TPO (Third-Party Ownership) prepovedala, da bi zunanji vlagatelji imeli pravico do igralcev, Cas pa je odločitev Fife potrdil. FC Seraing je nato na sodišču spodbijal neodvisno vlogo Casa, saj ga financirajo mednarodne športne zveze, torej tudi Fifa.

Značke: šport, zakonodaja

Članki iz rubrike