Foto Žiga Culiberg RTV SLO (40 of 3) Odkrito.si

Kdo tolaži Maria Galuniča?

horoskop-astrologija Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 23. septembra

Zlato srce Petisvet

Na tak način vam položnica prinese denar

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

meghan 1 Svet24.si

Meghan Markle in mama prvič zablesteli v dvoje

ziga lara izlocitev Njena.si

Žiga zapušča Bar, so za to krive njegove prošnje?

nadiya bychkova Njena.si

Nadiya Bychkova pripeljana do limita

ue
ue
0 17.08.2018 10:47:52

Očistimo območje Triglavskih podov v osrčju Triglavskega narodnega parka

Slovenske gore
Profimedia
V sklopu akcije Očistimo naše gore organizirana celovita čistilna akcija Triglavskega ledenika in okolice doma na Kredarici.

V sklopu akcije Očistimo naše gore bo Zavarovalnica Triglav med 28. in 30 avgustom organizirala celovito čistilno akcijo na območju Triglavskih podov. Očistili bodo okolico Triglavskega doma na Kredarici, težje dostopne predele pod sanitarijami doma in Snežno konto.
S profesionalnimi alpinisti – gorskimi reševalci bo Zavarovalnica Triglav poskrbela tudi za čiščenje širšega območja Triglavskega ledenika in njegovih težje dostopnih predelov, v katerih so se tekom desetletij nabrali številni odpadki, ki so večino leta pokriti s snežno odejo. Akciji se bodo poleg profesionalnih alpinistov pridružili tudi planinci prostovoljci.
Namen akcije in problematiko čiščenja težko dostopnih predelov sicer čudovitih slovenskih gora bodo na licu mesta predstavili strokovni partnerji akcije, predstavniki Planinske zveze Slovenije, Gorske reševalne zveze Slovenije, Geografskega inštituta Antona Malika, Znanstvenoraziskovalnega centra Slovenske akademije znanosti in umetnosti (ZRC SAZU) in Triglavskega narodnega parka.

Članki iz rubrike