Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

pr
pr
3 12.07.2018 18:17:11

BO ZDAJ PADLA SEDMICA NA LOTU?

Igranje Lota se je v 56-ih letih svojega obstoja ukoreninilo v srca slovenskih srečelovcev. Igrali so ga naši dedki, o Sedmici so sanjali naši starši, Petice pa so skozi desetletja veselje sejale po vseh slovenskih pokrajinah.

Ko danes tudi sami obiščemo prodajno mesto Loterije Slovenije in v rokah stiskamo svoje srečne številke, nas spremlja upanje in preplavlja prijetno sanjarjenje o tem, kako bi bilo, če bi zadeli; kaj vse bi privoščili svojim otrokom, kako bi odplačali kredit in kupili prikolico na morju. Čeprav žrebanja ponavadi pospremimo z besedami: "No, odpoved lahko še malo počaka … ," upanje kljub temu ostaja.

Promocijski material
Promocijski material

Poleg tega z vsakim vplačilom podpiramo slovenske športne, invalidske in humanitarne organizacije ter s tem dokazujemo plemenitost in velikodušnost Slovencev.
Sedmica v letošnjem letu še ni našla svojega srečnega lastnika in znaša že več kot 3,300.000 evrov, sklad pa se iz tedna v teden povečuje. Verjamemo, da ste svoje srečne številke že vplačali, da pa bo čakanje na žrebanje minilo še hitreje, vam v nadaljevanju predstavljamo par zanimivih dejstev iz zgodovine in statistike najbolj razširjene klasične igre na srečo v Sloveniji. Le-ta kljub prihodu bogatejših skladov Eurojackpota in Vikinglotta, ostaja na vrhu priljubljenosti med igralci ter ena izmed najbolj prepoznavnih blagovnih znamk pri nas.

loto3



Odkrijte, kateremu tipu Loto igralca ustrezate
Zanimivo je, da največ Loto igralcev listke vplačuje za zabavo in v igro vstopa popolnoma neobremenjeno z izidom žreba. Lovci na dobitke, ki predstavljajo drugo skupino, pa se Loto vplačila lotijo bolj preračunljivo in svoj uspeh merijo v številu mesečnih dobitkov. Redni igralci so ponavadi zvesti eni kombinaciji številk, t. i. iskalci sreče pa igrajo predvsem takrat, ko so v igri visoki skladi za glavne dobitke.  Slovenci za svoje srečne številke velikokrat izbiramo pomembne datume iz svojega življenja.

Promocijski material
Dobitek
Promocijski material


Loto igralci smo družinski ljudje, ki nas ne zanimata slava in denar, ampak želimo svojim otrokom v prvi vrsti omogočiti brezskrbno otroštvo, najboljšo izobrazbo in izpolnitev sanj. Poleg pomembnih datumov igralci pogosto izbiramo tudi tiste številke, ki označujejo pomembne življenjske letnice pa tudi obletnice. Loto tako združuje vse generacije in s svojimi vrednotami ohranja tradicijo blagovne znamke, na katero smo Slovenci čustveno navezani.

Loto je igra na srečo, ki največ vrača družbi
Verjetno se spomnite številnih zgodb, ki smo jim Slovenci s skupnimi močmi risali srečne konce. Ničkolikokrat smo zbirali finančna sredstva za družine v stiski, bolne otroke in neprofitne organizacije. Pomemben delež k temu prispeva tudi Loterija Slovenije, ki s prirejanjem iger na srečo sofinancira slovenske invalidske, humanitarne in športne organizacije. Igralci Lota so v preteklem letu za ta namen z vplačili v igro prispevali več kot 6,6 milijona evrov. Loto pa poleg dobrodelnosti vsak teden razveseljuje na tisoče Loto igralcev. V letu 2017 je bilo tako izplačanih 1,861.297 dobitkov v skupni vrednosti 25,238.275 evrov. Poleg tega gre omeniti šest sedmic in en dobitek 7 Plus, ki so bili izplačani leta 2017. Slovenija je po zaslugi Lota v preteklem letu dobila pet novih milijonarjev. V zadnjih desetih letih je bilo izplačanih kar 83 sedmic, dobili pa smo tudi 41 novih Loto milijonarjev.

loto5


Slovenec se je sedmice razveselil kar dvakrat!
Možnost, da bi enkrat v življenju zadeli Sedmico je majhna in znaša skromnih 1:15,380.937. Kljub zanemarljivi statistični verjetnosti, je Sedmica srečnega Slovenca razveselila kar dvakrat, in sicer leta 2003 in 2007. Nasvet, ki ga je srečnež ob priložnosti namenil vsem igralcem, pa je bil zelo preprost: "Loto listek vplačajte večkrat!".

Največkrat izžrebana številka doslej je 11
Po nekaterih starodavnih verovanjih število 11 simbolizira ravnovesje med duševnim in materialnim svetom. V astrologiji velja za magično število, ki prinaša srečo in blagostanje. Morda so za pogostost števila 11 zadolžene višje sile in vraževerje Slovencev navsezadnje ni povsem brez pomena.   

Loto6



Najvišja možna Sedmica je leta 2015 padla v Kopru
Najvišja možna vrednost Sedmice, ki znaša pet milijonov evrov, je bila vplačana samo enkrat, in sicer leta 2015 v Kopru.
Dobitni sklad na današnji dan znaša že več kot tri milijone evrov, zato še danes izberite svojih sedem srečnih številk in vplačajte svoj listek. Za najzahtevnejše igralce pa je na voljo tudi sistemski listek. Morda pa boste prav vi tisti, ki bo v teh dneh postal ponosni lastnik Sedmice! Žrebanja potekajo dvakrat tedensko, ob sredah in nedeljah, kombinacijo pa lahko vplačate tudi prek spleta na www.eloterija.si.
Več informacij na: www.loterija.si.

Značke: loto, sedmica

Članki iz rubrike