stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

lp
lp
0 02.07.2018 11:13:23

ŠPORTNA OSEBNOST LETA 2017: Goran Dragić

Revija Zvezde
Izbor športnega dnevnika Ekipa SN praznuje jubilej. Deset let! Tokrat res nismo imeli težkega dela, tokrat je bila to enosmerna ulica. Prav vsi mogoči glasovi so odšli na naslov Gorana Dragića.

Leto 2017 je bilo v vseh pogledih košarkarsko leto, in če je Goran Dragić postal najboljši košarkar evropskega prvenstva, potem pa osvojil še tisoč in eno nagrado, je povsem logično in pričakovano, da ga je tudi Ekipa SN soglasno (po evrovizijsko z vsemi dvanajsticami) postavila na piedestal. Športna osebnost leta je posebna nagrada. To je priznanje, ki presega meje športa – tako poudarjamo že od vsega začetka, od leta 2008, ko smo izbirali prvič. Zato vso odličnost športnic in športnikov, trenerk in trenerjev ter funkcionark in funkcionarjev merimo v eni sami skupni kategoriji. Da si je ta prestižni naziv prislužil zaradi celotnega paketa, ne le zato, ker dobro igra košarko, se zaveda tudi Gogi in prav to ga še posebej veseli. »Brez dvoma mi veliko pomeni. Predvsem zato, ker tu ne gre le za igranje košarke, ampak za dajanje zgleda mladim. Ljudje me ne prepoznajo le kot košarkarja oziroma športnika, ampak kot osebnost. V tej smeri mi takšna priznanja največ pomenijo. Da ljudje v meni vidijo dobrega fanta, dober zgled. Navsezadnje bom igral košarko le še nekaj let, za vedno pa bi rad ostal stari Gogi iz Kosez. To mi največ pomeni,« je ob prejemu tokrat res prečudovite kristalne »kante«, ki so jo tudi to leto skrbno izdelali v Steklarni Rogaška, v Zrečah povedal po plavalki Sari Isaković, atletu Primožu Kozmusu, hokejistu Anžetu Kopitarju, nogometnemu vratarju Samirju Handanoviću, alpski smučarki Tini Maze, selektorju odbojkarske reprezentance Andrei Gianiju in predsedniku Uefe Aleksandru Čeferinu osmi prejemnik tega prestižnega priznanja.

Gogiju smo nagrado predali pred začetkom dobrodelne predstave njegovega košarkarskega kampa, s katero je zbiral sredstva za nakup vozička za igranje košarke. Priznanj, stiskov rok, aplavzov je vajen. Koliko nagrad se je moralo nabrati od septembrske zlate kolajne in naslova MVP EuroBasketa do danes? »Vseh priznanj nisem ravno štel, jih je pa bilo veliko. Tisto, kar je meni najbolj pomembno, je to, da smo postali evropski prvaki. Seveda pa sem neizmerno vesel, da navijači in mediji prepoznate to, da sem bil uspešen, in me na takšen način nagradite. To mi veliko pomeni. Igram košarko, veliko truda sem vložil v to, zato rad vidim, da ljudje to vidijo in znajo ceniti,« je razlagal košarkar Miamija in pogled usmerjal v kristalni unikat pred njim. Kot da bi razmišljal, kam ga bo postavil. »Nekje doma bo dobil svoje mesto. Bom pa imel nekaj težav s prostorom, saj je pokal zares velik (smeh). No, nekje se bo gotovo našel pravi prostor. Upam le, da se med prevozom ne bo poškodoval, ker je res izjemno lep pokal.«

Gogi, ostani takšen, kot si, kot sam praviš – stari Gogi iz Kosez.

861-24-dragic pokal 1 gw
Grega Wernig

Članki iz rubrike