Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
0 22.06.2018 14:04:46

Za konec šolskega leta v kino po dozo smeha

Konec šolskega leta se približuje, a tako profesorji, kot učenci ne zmorejo več. Potrebujejo počitnice, odmor od šole. Se sliši poznano? A čeprav se zavedajo, da morajo stisniti do konca vse svoje atome moči in je od zaključnih izpitov odvisna tudi njihova prihodnost, se na tej Odbiti šoli dogaja vse drugo, kot bi pričakovali ...

V zadnjem delu nemške trilogije z original naslovom "Fack ju Göhte", se v srednji šoli bliža zaključni izpit. Učitelj Zeki Miller mora spodbuditi svoje učence, da resno ogrejejo šolske klopi, ampak otroci iz "razreda kaosa" ne dojemajo resnosti naloge, zaradi česar padajo v probleme in zavračajo sodelovanje. Veliko je odvisno od tega, kako bo Miller motiviral učence – negova služba, ugled šole in sama prihodnost uporniških najstnikov.


Režiser in scenarist filma, Bora Dagtekin, je v filmskem svetu debitiral leta 2012 s filmom Turkish For Beginners, ki je bil najuspešnejši nemški film tega leta. Sledil je prvi del filma Fack Ju Goethe, ki je bil leta 2013 najbolj dobičkonosen domač film v Nemčiji, ki mu je sledilo nadaljevanje leta 2015. Oba filma sta se predvajala v več kot 40ih državah. S tretjim delom, Odbita šola, Bora zaključuje trilogijo srednješolske komedije. Kot da ni dovolj že pritisk zaključnih izpitov, učence že razganja poletje, saj so z mislimi popolnoma drugje. Kot podivjana horda niso za učitelja Millerja lahka naloga.

Odbita šola je odbita komedija primerna za vstop v poletje vas čaka v kinu od 21.6., v distribuciji 2i Filma.

Značke: film, kino

Članki iz rubrike