Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
0 15.06.2018 15:55:23

Otroci zaključili projekt z udeležbo na forumu in otvoritveni tekmi

Letošnja izvedba projekta Nogometa za prijateljstvo je dobila epilog s šestim mednarodnim otroškim forumom, ki se ga je udeležilo 1.500 otrok iz 211 regij sveta. Forum je tokrat potekal v priljubljenem Moskvariumu, kjer so otroci uživali tudi v pogledu na življenje v morju.

Zaključnega dogodka so se udeležili tudi vsi prisotni novinarji in znani gostje, ki so nagovorili otroke. Med slednjimi velja izpostaviti legendarnega vratarja Ikerja Casillasa, nekdanjega ruskega reprezentanta Alexandra Kerzhakova, sirskega nogometaša in princa Firasa Al Khatiba, direktorja nogometne zveze Savdske Arabije Abdulrahmana Bin Ibrahima Al-Sayyara in predsednika uprave Gazbroma, Victorja Zubkova, ki je poudaril pomen promocije zdravega načina življenja, dobrih človeških odnosov in vrednot, ki jih zagovarja projekt Nogomet za prijateljstvo.

Otroci so na forumu prejeli tudi nagrade in izbrali zmagovalca pokala devetih vrednot. To je postala reprezentanca Brazilije, med najboljšimi tremi pa sta pristali še izbrani vrsti Rusije in Nemčije.



Tedensko bivanje v Moskvi se je sicer zaključilo z ogledom otvoritvene tekme svetovnega prvenstva 2018 med Rusijo in Savdsko Arabijo, ki se je končala z rezultatom 5:0. Otroci iz projekta Nogomet za prijateljstvo, med katerimi je bil tudi Slovenec Jan Bek, so ob tem sodelovali tudi na otvoritveni slovesnosti.

Značke: f4f, gazprom

Članki iz rubrike