požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 12.06.2018 22:15:47

Zaradi korupcije in dopinga Mok ustavil plačevanje biatlonski zvezi

reuters
Zaradi obsežne korupcije in dopinškega škandala je Mednarodni olimpijski komite (Mok) ustavil plačevanje predvidenega denarja Mednarodni biatlonski zvezi (IBU), je sporočil Mok. Denar bo znova začel pritekati v blagajno IBU, ko bo ta izbrala novega predsednika in reformirala svoj protidopinški sistem.

Volilni kongres IBU bo med 5. in 9. septembrom v hrvaškem Poreču, kjer bodo izbrali tudi novo etično komisijo, medtem pa naj bi postavili na noge tudi nov antidopinški program.


Predsednik IBU Anders Besseberg je 12. aprila odstopil s svojega položaja. Vzrok je preiskava zaradi povezav z dopingom oziroma prikrivanja dopinga ruskih športnikov. Avstrijski kriminalisti so namreč pred tem preiskali prostore IBU v Salzburgu, Besseberga preiskujejo tudi na Norveškem.

Ibu je tedaj zapisala, da je generalna sekretarka Nicole Resch do konca preiskave suspendirana. Avstrijsko tožilstvo je sporočilo, da je prostore IBU preiskalo zaradi obtožb, da je dopinške prekrške ruskih biatloncev skrila v zameno za 300.000 dolarjev podkupnine. Šlo naj bi za primere med svetovnim prvenstvom v Hochfilznu 2017.

Značke: olimpizem, mok, biatlon

Članki iz rubrike