Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ou
ou
0 28.02.2018 11:52:19

Tušev tek barv bo letos v prestolnico pripeljal veliko zvezdo - DJ-a Alana Walkerja

Že tretje leto zapored bo prestolnica po enakonočju v poletje vstopila z edinstvenim spektaklom.

V petek, 22. junija, bo s pričetkom na Kardeljevi ploščadi ponovno potekal Tušev tek barv in ob koncu postregel z glasbeno poslastico. Letos v Ljubljano prihaja perspektivni dvajsetletnik Alan Walker, najbolj znan po svojem singlu "Faded" iz leta 2015, ki je prejel platinasto nagrado v več kot 10 različnih državah. Trenutno se uvršča na 17. mesto na seznamu DJ Magovih prvih 100 DJ-jev leta 2017, kar je kar 38 mest višje kot leto poprej in je eden redkih DJ-jev, ki je na YouTubu presegel milijardo predvajanj. Na odru mu bo sledila navdihujoča Mari Ferrari, ki je v svoji 20-letni karieri koncertirala v preko 70 državah po svetu ter na dogodkih svetovnega formata, kot so Sensation White, Hed Kandi in Formula One After Party.

“Včasih je resnično življenje večje od fikcije,” je Alan Walker zapisal ob svoji predstavitvi. Glasbeniku je namreč v samo 3 letih uspelo prevzeti svet kot nevihta. Je namreč eden redkih glasbenikov, ki je na YouTubu presegel milijardo predvajanj. Toda še bolj pomembno je, da je mlad umetnik in DJ ustvaril edinstveno blagovno znamko, ki navdihuje z mešanjem veselih, energičnih utripov in harmoničnih, sentimentalnih melodij. Z digitalnim svetom kot svojo ustvarjalno platformo je ustvaril lastno vesolje, v katerem se njegova glasba nenehno razvija.

Torej, za nekatere je lahko presenečenje, da je za dobro znano masko, ki jo nosi, dvajsetletnik. Glasbena dela iz svoje otroške sobe v Bergenu, je objavil na SoundCloudu in YouTubu v letu 2012, nato pa se za razvijanje lastne glasbe obrnil na glasbenike in podpornike za povratne informacije. Skromen in odprt odnos pa je ohranil skozi svojo celotno kariero. Pozneje je izdal svoje skladbe na NoCopyrightSounds, spletni založni plošči, ustvarjeni z namenom objavljanja glasbe brez omejitev avtorskih pravic. Slednje je omogočilo, da se njegova glasba uporablja v igralnih videoposnetkih in drugih vsebinah, ki jih ustvarijo uporabniki, in tako omogočajo razširjanje prek kanalov, v katerih živijo njegovi oboževalci.

Na globalno glasbeno sceno je vstopil s svojim prvim singlom "Faded" in v prihodnjih letih prodal več kot 9,4 milijona enot po vsem svetu, poleg tega pa je bil na digitalnih platformah pretočen več kot 1,6 milijarde krat in je bil deseta najbolj predvajana pesem na Spotifyu v 2016. Poleg tega se je pesem uvrstila na lestvico Billboard Hot 100 Chart in v 29 državah prejela zlato in platinasto priznanje. Glasbeni video je pred kratkim presegel 1,3 milijarde ogledov na YouTubu, poleg tega pa je tudi 9. najbolj priljubljen videoposnetek vseh časov na omenjenem kanalu. Njegovi singli “Sing me to sleep”, “Alone”, “The Spectre”, “All Falls Down” bodo množico v Ljubljani popeljali skozi Walkerjev svet (nedavno pričet projekt The World of Walker).

Oder bo ob letošnjih barvah zavzela tudi navdihujoča Mari Ferrari, ki bo postregla s svojo neomajno strastjo za elektronsko glasbo. V svoji karieri, ki jo je pričela leta 2007, je Mari koncertirala v številnih najelitnejših svetovnih klubih in festivalih, ki so pokazali njen globalni doseg kot umetnice na vrhuncu svojih moči. Oboževalci jo poznajo preko koncertiranja v več kot 70 državah po vsem svetu, saj je nastopala vse od Amerike in Evrope do Bližnjega vzhoda in Azije. Njen singl "Hello Hello" je obetaven singl, ki je v videu opremljen z brezmejnim vesoljem. V letu 2017 je naredila novo skladbo “U Are The One”, kasneje se je pojavila "Maria Maria" feat. Miss Mary, skladba, ki je bila na prvih mestih radijskih postaj in prvih 100 Shazamov v Rusiji, Ukrajini, Bolgariji, Turčiji, Litvi in ​​drugje.

Njene izvedbe so privedle do nastopov na dogodkih, kot so Sensation White, Hed Kandi in Formula One After Party v Dubaju. Marijina glasba je dosegla tudi modne revije, kot so Ed Hardy, Christian Audigier in Fashion TV. S približno 1 milijonom Facebook všečkov, 15 tisoč sledilcev na Twitterju in 152 tisoč na Instagramu je Mari Ferrari pridobila legijo ljubiteljev z vsega sveta in si prislužila ugled umetnika, ki s svojo glasbo lahko prinese nepozabne trenutke tako na plesišču kot tudi v studiu. Podobno kot znan italijanski avtomobilski proizvajalec istega imena, Mari verjame v “ustvarjanje sveta sanj in čustev”.

Temperaturo bodo torej v zgodnjem popoldanskem času ogreli tekači, nato pa se bo dvigovala pozno v noč z odličnimi glasbenimi zvezdami in posebnimi presenečenji organizatorja. Vstopnice za tek in večerni dogodek so že v prodaji.

Mari Ferrari

Značke: glasba, koncert, tuš, tek-barv

Članki iz rubrike