miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

sta
sta
0 25.02.2018 16:34:47

Med olimpijskimi igrami Južno Korejo obiskalo okoli 300 slovenskih navijačev (FOTO)

sta
Južno Korejo, kjer so se v času zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu poleg športnikov zbrali tudi gledalci z vsega sveta, je obiskalo tudi nekaj slovenskih športnih navdušencev. Natančnih podatkov o številu ni, v Olimpijskem komiteju Slovenije (OKS) pa ocenjujejo, da je bilo v času olimpijskih iger tam približno 300 slovenskih navijačev.

Južna Koreja je od Slovenije oddaljena več tisoč kilometrov in leži več časovnih pasov bolj vzhodno, Slovenci pa za obisk te države ne potrebujemo vizuma. Kot so za STA pojasnili v konzularni službi ministrstva za notranje zadeve, kjer prav tako nimajo podatkov o številu Slovencev, ki so v času olimpijskih iger obiskali Južno Korejo, so se nekateri posamezniki že pred začetkom iger obrnili nanje v zvezi s splošnimi informacijami o državi, niso pa imeli konzularnih primerov.

Slovenija v Južni Koreji sicer ne zagotavlja rezidenčne konzularne službe, je pa bil v času olimpijskih iger v državi predstavnik za nujno konzularno pomoč.

Poleg slovenskih športnikov in navijačev so olimpijske igre obiskali tudi drugi predstavniki iz Slovenije, v imenu državnega vrha je bil tam predsednik republike Borut Pahor, po osmih letih pa je v Južni Koreji znova zaživel projekt Slovenske hiše, ki je namenjen združevanju športa in gospodarstva v tujini.

Članki iz rubrike