Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 25.02.2018 18:08:58

Bach: Doping ne bo nikoli zmagal

Reuters
Predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je danes dejal, da doping nikoli ne bo zmagal in da bodo z bojem proti njemu nadaljevali. Na olimpijskih igrah v Pyeongchangu so odkrili štiri primere dopinga, med njimi je bil tudi slovenski hokejist Žiga Jeglič.

Poleg Jegliča so na dopinških testih padli še ruska olimpijska športnika, tekmovalec v curlingu Aleksander Krušelnicki, ki je moral vrniti bronasto kolajno, in tekmovalka v bobu Nadežda Sergejeva, ter japonski hitrostni drsalec na kratkih progah Kei Saito.

Kot je danes ocenil Bach, je šlo v primeru Rusov za malomarnost. Po njegovih besedah nič ne kaže na to, da šlo za sistemsko podporo dopingu ali za kakršno koli povezanost športnikov iz Rusije z ruskim vodstvom ali tamkajšnjim olimpijskim komitejem.

Jeglič, ki je prekršek priznal, je moral takoj zapustiti Pyeongchang. Pri njem je test potrdil prisotnost fenoterola v urinu kot posledico uporabe zdravila za astmo berodual. O njegovi usodi bo po zaključku iger odločala Mednarodna hokejska zveza (IIHF).



Tekmovalcev v curlingu Krušelnicki je bil pozitiven na meldonij na dveh dopinških testih in je moral vrniti bronasto kolajno, ki sta jo skupaj z ženo Anastazijo Brizgalov osvojila v konkurenci mešanih parov.

Ruska voznica boba Nadežda Sergejeva je bila pozitivna na prisotnost prepovedane snovi trimetacidin. Ad-hoc arbitraža Mednarodnega arbitražnega razsodišča za šport (CAS), katere sopredsednica je Slovenka Tjaša Andree Prosenc, je odločila, da je njen 12. izid v dvosedu na igrah v Pyeongchangu črtan.

Japonski hitrostni drsalec na kratkih progah Kei Saito je pozitiven dopinški vzorec oddal že pred začetkom iger v Južni Koreji. Pozitiven je bil na prepovedani diuretik acetalozamid.

Značke: zoi 2018, doping, rusija

Članki iz rubrike