miša molk Odkrito.si

Cigansko razmišljanje Miše Molk

Porsche Cayenne Svet24.si

15-letnik mamin porsche zapeljal v potok

horoskop_napoved Svet24.si

Tedenski horoskop: če želite premagati negativne...

plakat, velenje Svet24.si

Plakati v Velenju z napisi "za družino, za ...

Travis Scott, Kylie Jenner Najstnica.si

Travis Scott in Kylie Jenner skupaj na modni ...

katastrofa Petisvet

Skrivnostna opozorila - kaj nas čaka?

oriana girotto Njena.si

Grenki spomini: Oriana Girotto o sinu Aleksandru

STA
STA
0 25.02.2018 18:08:58

Bach: Doping ne bo nikoli zmagal

Reuters
Predsednik mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach je danes dejal, da doping nikoli ne bo zmagal in da bodo z bojem proti njemu nadaljevali. Na olimpijskih igrah v Pyeongchangu so odkrili štiri primere dopinga, med njimi je bil tudi slovenski hokejist Žiga Jeglič.

Poleg Jegliča so na dopinških testih padli še ruska olimpijska športnika, tekmovalec v curlingu Aleksander Krušelnicki, ki je moral vrniti bronasto kolajno, in tekmovalka v bobu Nadežda Sergejeva, ter japonski hitrostni drsalec na kratkih progah Kei Saito.

Kot je danes ocenil Bach, je šlo v primeru Rusov za malomarnost. Po njegovih besedah nič ne kaže na to, da šlo za sistemsko podporo dopingu ali za kakršno koli povezanost športnikov iz Rusije z ruskim vodstvom ali tamkajšnjim olimpijskim komitejem.

Jeglič, ki je prekršek priznal, je moral takoj zapustiti Pyeongchang. Pri njem je test potrdil prisotnost fenoterola v urinu kot posledico uporabe zdravila za astmo berodual. O njegovi usodi bo po zaključku iger odločala Mednarodna hokejska zveza (IIHF).

Tekmovalcev v curlingu Krušelnicki je bil pozitiven na meldonij na dveh dopinških testih in je moral vrniti bronasto kolajno, ki sta jo skupaj z ženo Anastazijo Brizgalov osvojila v konkurenci mešanih parov.

Ruska voznica boba Nadežda Sergejeva je bila pozitivna na prisotnost prepovedane snovi trimetacidin. Ad-hoc arbitraža Mednarodnega arbitražnega razsodišča za šport (CAS), katere sopredsednica je Slovenka Tjaša Andree Prosenc, je odločila, da je njen 12. izid v dvosedu na igrah v Pyeongchangu črtan.

Japonski hitrostni drsalec na kratkih progah Kei Saito je pozitiven dopinški vzorec oddal že pred začetkom iger v Južni Koreji. Pozitiven je bil na prepovedani diuretik acetalozamid.

Značke: zoi 2018, doping, rusija

Članki iz rubrike