Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
09.09.2016 17:11:21
Deli članek:

Predsednika Moka Bacha ne bo na paraolimpijske igre v Rio

vszi

Predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja (Mok) Thomasa Bacha ne bo na paraolimpijske igre v Rio de Janeiro, je za nemško tiskovno agencijo dpa povedal njegov tiskovni predstavnik; pred tem je Bach že odpovedal sprva načrtovan obisk slovesnega odprtja igre invalidov. Mok pojasnila, zakaj Bacha ne bo v Rio sicer ni dal.

Bach se je v sredo, namesto odprtja paraolimpijskih iger, v Berlinu udeležil državnega pogreba nekdanjega nemškega predsednika Walterja Scheela.

Brazilska policija je ta teden izrazila željo, da bi govorila z Bachom pri preiskavi škandala s preprodajo vstopnic za olimpijske igre v Riu. Pri tem je dodala, da predsednik Moka ni preiskovanec.

Priprli pa so me drugimi člana Moka Irca Patricka Hickeyja, ki ga na mestu predsednika Evropskih olimpijskih komitejev nadomešča Slovenec Janez Kocijančič, ki je podpredsednik EOC.

Hickeyja, ki je srčni bolnik, so konec avgusta zaradi slabšega zdravstvenega stanja izpustili iz zapora, vendar mora do konca preiskave ostati v Braziliji.