Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
og
og
08.09.2016 07:44:02
Deli članek:

Zucchero prihaja v ljubljanske Stožice

GLASBENI SLADOKUSCI POZOR: Le še mesec dni nas loči do koncerta italijanskega bluesmana!

Čez točno mesec dni bo našo prestolnico preplavila prvovrstna bluesovska vročica, saj bo 'Črni mačkon' Zucchero takrat v dvorani Stožice predstavil svoj aktualni studijski album, poimenovan BLACK CAT. Italijanski glasbenik k nam prihaja v sklopu svetovne turneje, ki jo 16. septembra začenja spektakularno – s kar desetimi zaporednimi koncerti v veronski areni. Na tamkajšnjem odru bo praznoval tudi rojstni dan, nato pa bo s svojimi najnovejšimi skladbami in brezčasnimi uspešnicami posladkal še slovensko občinstvo. Do skorajšnjega snidenja nam ostane ravno dovolj časa za ogrevanje s poslušanjem njegovih skladb ter nakup vstopnic, ki so v prodaji na www.eventim.si ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih!

GLASBENA SPREMLJAVA
Brezčasni glasbeni hit: "Baila (Sexy thing)": ZUCCHERO: BAILA
Sveža uspešnica iz albuma BLACK CAT: "Partigiano Reggiano": ZUCCHERO: PARTIGIANO REGGIANO

BLACK CAT WORLD TOUR 2016
Že vse od napovedi turneje so se v glasbenem svetu razlegale govorice, da italijanski bluesman Zucchero snuje nov studijski album. Da so bila ugibanja pravilna, se je izkazalo 25. marca, ko je singel “Voci” napovedal izid Zuccherovega dvanajstega studijskega albuma, poimenovanega "BLACK CAT”. Album, ki je luč sveta ugledal 29. aprila, z obujanjem soul&blues ritmov v spomin prikliče njegov album “Oro, Incenso e Birra" iz leta 1989, ki velja za enega najbolje prodajanih italijanskih albumov na svetu. Tudi sicer se Zucchero lahko pohvali z izjemno statistiko, saj je tekom dosedanje kariere prodal že preko 60 milijonov plošč.

Posebno mesto na najnovejšem albumu, ki obsega skupno 13 pesmi, ima tudi skladba "Streets Of Surrender (S.O.S.)”, ki je nastala po novembrski tragediji v Parizu. Besedilo zanjo je napisal Zuccherov dobri prijatelj BONO, pri nastanku te himne svobodi pa je sodeloval tudi legendarni kitarski virtuoz Mark Knopfler.

Album "BLACK CAT” bo Zucchero v živo prvič predstavil septembra, ko bo med 16. in 28. septembrom kar desetkrat zapored stal na odru veronske arene. Vsak koncert bo nekaj posebnega, nedvomno pa bo izstopal tisti, ki se bo odvil 25. septembra, na njegov 61. rojstni dan. Da bi olajšal pot mladim in perspektivnim italijanskim glasbenikom, ki jih bo osebno izbral, bo prestižni oder za dva večera (22. in 26. september) prepustil njim.

V sklopu letošnje turneje se bo Zucchero ustavil tudi pri nas, in sicer 8. OKTOBRA. Takrat bodo v dvorani Stožice odmevale tako legendarne uspešnice, kot so Baila morena, Il Volo, Diamante in Senza una donna, kot tudi sveže skladbe iz albuma "BLACK CAT”.

Ne zamudite čistokrvnega bluesovskega večera, polnega sladkih presenečenj, in si zagotovite vstopnice na www.eventim.si ter na vseh Eventimovih prodajnih mestih!

KRATKO IN SLADKO O ZUCCHERU
Leta 1955 rojeni Adelmo Fornaciari je eden redkih italijanskih glasbenikov, ki se lahko pohvali z mednarodno prepoznavnostjo. Njegovemu uspehu so botrovala tako sodelovanja z velikimi glasbenimi imeni kot tudi njegova edinstvena prezenca na odru, s katero vsakokrat povsem uroči občinstvo.

Zucchero je v svet glasbe vstopil v sedemdesetih in se počasi uveljavljal v različnih zasedbah. Na prelomu osemdesetih je s skupino Taxi zabeležil prve vidnejše uspehe ter začel svoj pohod po vrhovih italijanskih glasbenih lestvic. Po osvojitvi domače publike je nastopil čas za širitev na mednarodno prizorišče … To mu je leta 1991 uspelo s pesmijo Senza una donna/Without the Woman, ki jo je posnel s Paulom Youngom.

Lahko bi rekli, da je vse ostalo zgodovina. Sledili so dueti s svetovno uveljavljenimi glasbeniki, kot so Sting, Luciano Pavarotti, B.B. King, Tom Jones, Andrea Bocelli, Elton John, Eric Clapton in Bono, če naštejemo le nekatere. Med drugim pa je sodeloval tudi s svojim idolom Joejem Cockerjem.

Četudi je njegova glasba prepredana z značilnim italijanskim pridihom, pa je rdeča nit njegovega ustvarjanja že vseskozi ljubezen do bluesa. Tekom več kot trideset let trajajočega glasbenega udejstvovanja je izdal 25 albumov, prodal preko 60 milijonov plošč po vsem svetu, prejel številne nagrade ter si prislužil celo nominacijo za prestižno nagrado grammy.