Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
21.01.2016 18:52:03
Deli članek:

Dobrodelne slovenske športne zvezde

Drago Wernig - TAKA

Slovenj Gradec bo v petek ob 18. uri gostil nastop nogometne ekipe Velikanov slovenskega športa, ki deluje v okviru humanitarnega društva Olimpiki.

Gre za nastop mešane ekipe nogometašev zlate generacije, nekdanjih legend košarke, rokometa in drugih športnikov, ki bodo pod sloganom Mi igramo za druge, gostovali po različnih slovenskih mestih.

Idejni oče projekta in selektor ekipe je televizijski športni novinar Ivo Milovanovič, ki bo ekipo zbral na 10 tekmah. Izkupiček s tekme je vselej namenjen humanitarnim dejavnostim, ob tem pa ima vsaka tekma svojega pokrovitelja, ki s pomočjo lokalne socialne službe prejme 3000 evrov pomoči, tokrat pa bo dodatno darilo tudi pralni stroj znamke Bosch.

Tekma v Slovenj Gradcu se bo začela ob 18. uri, nasprotnike ekipe Velikanov slovenskega športa pa bo izbral koroški trener Marijan Pušnik. Po prvih informacijah je zanimanje za tekmo zelo veliko.

Milovanoviču je uspelo zbrati ekipo, v kateri so med drugim nogometaši Zlatko Zahović, Miran Pavlin, Sašo Udovič, Aleš Čeh, Mladen Rudonja, Džoni Novak, Mladen Dabanović in Marko Simeunovič, rokometaši Boštjan Strašek, Roman Pungartnik, Uroš Šerbec, Zoran Jovičić in Zoran Lubej, košarkarske legende Rašo Nesterović, Marko Milić in Goran Jagodnik, hokejist Tomaž Vnuk, boksar Dejan Zavec, atlet Primož Kozmus ter veslača Iztok Čop in Jani Klemenčič. Pomagali jim bodo tudi novinarski kolegi Anje Bašelj, Tomaž Klemenčič in Rok Tamše.

"Cilj je, da vsakič zberemo 12 do 15 igralcev, ki se bodo menjavali. Cilj je, da vsak zaigra vsaj na polovici tekem," pravi Milovanovič in dodaja: "Bolj pomembno je, da so športniki izredno hitro sprejeti to idejo in prav nihče pri sodelovanju ni imel pomislekov, pa čeprav igrajo za sendvič in pivo ter seveda opremo, za katero morajo skrbeti sami. Odziv je bil res izredno dober in pozitiven."

Naslednja tekma bo 26. februarja v Izoli.