Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
20.01.2016 14:23:01
Deli članek:

Fantič, ki je šokiral svet: Dajte mu, no, pravi Messijev dres!

twitter

Fotografija fantka iz Iraka je segla do srca milijonom po vsem svetu.

Globalizacija in predvsem razvoj svetovnega spleta sta poskrbela, da takšne in drugačne novice praktično nemudoma obidejo celotno zemeljsko oblo. In če se kje pojavi takšna, ki ljudi gane do srca, je frekvenca njenega širjenja še toliko večja. Enako bi lahko trdili za fotografijo iz Iraka, ki jo je neznani avtor spravil na internet. Na njej je deček, star šele nekaj let, ki je oblečen v argentinski dres s številko 10 in napisom Messi. Le s to veliko izjemo, da v resnici nima oblečenega dresa, ampak zgolj porisano in popisano vrečko.

In prav zaradi tega se je fantek, ki menda prihaja iz Dohuka, ki ga je v zadnjem obdobju prav tako zaznamovala vojna, praktično nemudoma ob prihodu na splet zasmilil številnim. Na twitterju je fotografija poskrbela za pravo revolucijo, skorajda takoj se je začel širiti tudi odločen glas: "Dajte mu, no, pravi Messijev dres!" Ljudje so sprožili "iskalno akcijo", številni bi radi poiskali fantka in ga obdarili s pravim dresom zvezdnika Barcelone.

Nekateri viri pravijo, da je zgodba že prišla tudi do zastopnikov reprezentanta Argentine, ki si prav tako želijo izvedeti identiteto mladeniča, tako da bi lahko tudi Messi sam zanj naredil kaj dobrega.

Reuters