Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
28.08.2024 18:36:08
Deli članek:

Američanka Cayla King nova okrepitev košarkaric Cinkarne Celje

Profimedia

Aktualne košarkarske državne prvakinje Cinkarne Celje so se pred novo sezono okrepile z Američanko Caylo King. Slednja je tako zapolnila vrzel, ki je v ekipi nastala po odhodu Sophie Gbemuotor, so sporočili iz celjskega košarkarskega kluba.

King bo tako v svoji prvi sezoni v Celju soigralkam pomagala predvsem pri obrambnih nalogah, čeprav bi lahko njene kvalitete prišle do izraza tudi v napadu.

Američanka je ob prihodu v Celje že strnila prve vtise: "Navdušena sem, da se bom lahko pridružila temu trofejnemu klubu. Veselim se spoznavanja z novimi soigralkami, trenerji in ljudmi v klubu. Pripravljena sem na trdo delo in verjamem, da nas čaka odlična sezona."

Zadovoljstvo nad novo okrepitvijo je izrazil tudi trener Damir Grgič. "Po odhodu Gbemuotor smo bili primorani zakrpati nastalo vrzel v igralskem kadru. Iskali smo igralko, ki bi jo lahko nadomestila v obrambnih nalogah. Cayla se nam zdi več kot primerna za to, hkrati pa ima tudi kvalitete v napadu. V ZDA je igrala za zelo ugledno univerzo, zato nam je v veliko čast, da je za svoj prvi evropski klub izbrala ravno Cinkarno Celje," je dejal trener dvajsetkratnih državnih prvakinj.

O njeni strelskih sposobnostih priča dejstvo, da je v ameriški študentski košarkarski ligi NCAA zadela skupaj 293 metov za tri točke. V tem tekmovanju je igrala za univerzo Virginia Tech, s katero je lani osvojila naslov prvakinje atlantske konference (ACC) in zaigrala tudi na turnirju najboljše četverice.

V svoji zadnji študentski sezoni je v povprečju dosegala 7,1 točke in 3,1 skoka na tekmo.