Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
25.08.2024 12:26:24
Deli članek:

Dončić novi obraz ene največjih zasedb lige NBA? Bomba iz ZDA, Slovenec želja kultne ekipe

Profimedia

Luko Dončiča po poročanju ameriški medijev želi za mnoge največja ekipa iz lige NBA.

Košarkarji Los Angeles Lakersov so ligo NBA osvojili nazadnje leta 2020, ko so morali zaradi pandemije koronavirusa igrati v mehurčku. V zadnjih letih jim tega ni uspelo ponoviti, kljub zvezdniškim imenom z LeBronom Jamesom na čelu so vsakokrat razočarali svoje navijače.

Po poročanju ameriški medijev se počasi že pripravljajo na življenje po Jamesu, prva tarča pa kar slovenski zvezdnik. Luka Dončić je po trditvah uglednega košarkarskega strokovnjaka Kevina O'Connorja, ki se sklicuje na zanesljive vire iz Los Angelesa, prvi na seznamu želja po odhodu slovitega Američana. LeBronu pogodba z ekipo iz Los Angelesa poteče prihodnje leto, a ima v pogodbi klavzulo o podaljšanju še za eno leto.

Američani tako trdijo, da bo ravno Dončić tisti, ki si ga v mestu angelov želijo videti za naslednji obraz franšize, glavno besedo pa bodo imeli pri Dallasu, ki so že večkrat poudarili, da ga ni igralca, s katerim bi zamenjali slovenskega asa. Leta 2027 bo sicer Dončić dobil proste roke pri izbiri novega kluba, če mu bodo v Los Angelesu ponudili boljše pogoje, se lahko kakopak zgodi marsikaj.