Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
28.08.2024 11:17:46
Deli članek:

Dončić na Hrvaškem ne sme igrati: Kaj je razlog? Liga NBA ima nenavadno pravilo, ki ...

alesfevzer.com

Na revialni tekmi, ki bo na Hrvaškem odigrana v čast Dražena Petrovića, Luka Dončić ne bo smel zaigrati.

Kmalu bodo tudi v zagrebški areni odigrali revialno tekmo, podobno tisti, ki jo je pred dnevi v Stožicah organiziral Goran Dragić. Tekma na Hrvaškem bo namenjena spominu na Dražena Petrovića, najboljšega hrvaškega košarkarja vseh časov, ki bi letos dopolnil 60 let, če ne bi tragično preminil v avtomobilski nesreči leta 1993.

Na spektakularno spominsko tekmo pa bo prišel tudi Luka Dončić, toda slovenski košarkarski zvezdnik ne bo igral. Kaj je razlog za to? Tekma se bo namreč igrala na posebnem parketu, na katerem je LED zaslon. Na njem se bodo med tekmo lahko spreminjale podobe in predvajali posnetki iz Petrovićeve kariere. Vendar tu nastane težava; liga NBA košarkarjem, ki igrajo v njej, ne dopušča, da bi na takšnih parketih igrali na tekmah izven organizacije lige. 

S podobno težavo so se soočili že organizatorji Dragićeve Noči zmaja, ki so se odločili za navaden parket, v zameno za to, da so v Stožicah lahko igrali tudi Dončić, Nikola Jokić in ostali NBA-zvezdniki. V Zagrebu se za to potezo niso odločili, tako da bodo Dončić ter tudi hrvaški igralci iz najmočnejše lige na svetu, na čelu z Ivico Zubcem in Darijom Šarićem, tekmo spremljali s klopi.