mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.05.2018 19:40:02

Košarkarice Triglava prve finalistke DP

Košarkarice Triglava so danes drugič v polfinalni seriji 1. SKL premagale Akson Ilirijo in se uvrstile v finale državnega prvenstva. Izid je bil 102:56 za Kranjčanke. V nedeljo bo Cinkarna Celje, ki vodi z 1:0 v zmagah v polfinalu, gostovala v Mariboru.

Gledalci so v Ljubljani spremljali podobno srečanje, kot je bilo prvo v Kranju. Ilirijanke so se uspešno zoperstavile pokalnim prvakinjam iz Kranja le v prvi četrtini, ki so jo gostje dobile z 19:16. Domačinke so na začetku obračuna povedle s 3:0, nato pa so pobudo prevzele triglavanke, ki vodstva do konca tekme niso več izpustile iz rok. Že v drugih desetih minutah se je pokazala nadvlada varovank Ernesta Novaka, ki so praktično že do najdaljšega odmora na tekmi odločile dvome o zmagovalcu (48:22).


Tudi v nadaljevanju se Ilirija ni mogla približati aktualnim državnim podprvakinjam, ki so bile izjemno razigrane v napadu, boljše so bile v vseh statističnih elementih. Košarkarice Triglava so gospodarile pod obema obročema (skok 47:19), imele so 62-odstotni izkupiček meta iz igre, zbrale so kar 21 podaj več od svojih nasprotnic. Ilirija, ki je nastopila le z osmimi košarkaricami, ni našla odgovora na napadalno igro gostij, ki so tekmo dobile z izidom 102:56 in se tako zanesljivo uvrstile v finale 1. SKL.

Prva strelka srečanja je bila Urška Žibert, ki je dosegla 30 točk (meta za tri 6-7), k temu je pristavila še deset skokov in osem podaj - valorizacija 42. Sledila ji je Lara Kozina Bubnič, ki je dosegla 20 točk, Maja Jakobčič se je ustavila pri 16. Pri Iliriji sta bili najučinkovitejši Tina More in Ela Mičunović s po 15 točkami, hkrati sta bili edini v ljubljanski ekipi, ki sta presegli dvomestno število točk.

Značke: košarka, ženske, dp

Članki iz rubrike