nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 04.05.2018 18:53:16

Oglednik iz lige NBA in legendarni jugoslovanski košarkar o prihodnosti Luke Dončića: V Ameriki ga čaka ...

Profimedia
Nekdanji svetovni prvak z reprezentanco Jugoslavije se je razgovoril o največjem košarkarskem biseru v Evropi.

Jasno, o Luki Dončiću je s kolegi iz Sportala govoril Predrag Drobnjak in povedal, kaj 19-letnega Ljubljančana čaka onstran luže. "V preteklih letih je mnogo košarkarjev iz Evrope v ligo NBA odhajalo premladih. Luka pa je kljub mladosti že povsem zgrajen in nared za ta prestop. Spada med najboljše tri košarkarje v evroligi. Je dominanten igralec ekipe, ki se je uvrstila na zaključni turnir. V Evropi ga odlikuje neverjetna košarka. A po drugi strani velja opozoriti, da se mora na njegovi poti iziti še kar nekaj elementov, da se bo razvil v pravo smer. Potreboval bo tudi nekaj sreče. Predvsem pa bo potreboval pravo moštvo, ki bo zanj kompatibilno. Liga NBA bo, ne glede na njegovo izjemnost, neki nov začetek," je dejal v pogovoru za Sportal in dodal: "Ima pa vse atribute. Način, na katerega igra ter izkorišča svojo višino ter druge odlike, je na zavidljivi ravni. V ligi NBA pa bo velik izziv igranje proti fizično močnejšim in tistim, ki so hitrejši od Evropejcev."

O tem, kako visoko bo izbran Dončić Drobnjak ni želel špekulirati, je pa člana madridskega Reala primerjal z njegovimi tekmeci na naboru iz ameriške študentske lige: "Prepričan sem, da bo Dončić na začetku svoje poti v ligi NBA pokazal občutno več kot pa njegovi tekmeci iz lige NCAA."

Celoten intervju in tudi to, kaj pravi na ustoličenje Igorja Kokoškova na klop Phoenixa, si lahko preberete na tej povezavi.

Članki iz rubrike