Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
05.05.2018 10:31:23
Deli članek:

Mislite, da je KOKOŠKOV zgodovinska izbira za ligo NBA? To, kar pripravljajo v Milwaukeeju je še bolj EPSKO

Profimedia

V ligi NBA se očitno obetajo korenite spremembe v razmišljanju tamkajšnjih klubov.

Očitno se po prvem trenerju, ki ne prihaja iz Severne Amerike, obeta še bolj zgodovinska odločitev. V ZDA so mediji sporočili, da je v igri za mesto glavnega trenerja Milwaukeeja Ettore Messina, dosedanji pomočnik trenerja Gregga Popovicha pri San Antoniu.

A to ni glavna novica. Najbolj priznani novinar in analitik Adrian Wojnarowski je namreč sporočil, da se Milwaukee Bucks trdno oklepajo ideje, da bi moštvo v prihodnji sezoni vodila ženska. V pogovorih za mesto glavnega trenerja je tako Becky Hammon, ki je nedavno postala prva ženska pomočnica trenerja Popovicha pri San Antoniu.

vszi

"Bucksi po zanesljivih virih ESPN-a načrtujejo pogovore s pomočnico trenerja San Antionia Becky Hammon, da bi prevzela vodenje ekipe. Hammonova je prva ženska, ki je postala pomočnica v kateri od franšiz, zdaj pa bo postala prva, ki jo bodo pozvali na pogovore za mesto glavnega trenerja," je zapisal Wojnarowski na svojem twitter profilu.

vszi

Zdaj se 41-letna strokovnjakinja in nekoč ena najboljših košarkaric na svetu očitno spogleduje s precej večjo nalogo, zgodovinsko pravzaprav.

vszi