favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 21.04.2018 23:52:37

Tako mlad, pa že KRALJ! Slovenska košarka ima novega rekorderja, David Kralj na eni tekmi dosegel neverjetnih 54 točk!

vszi
Dogajanje v skupini za obstanek lige Nova KBM je bilo v znamenju dosežka 19-letnega košarkarja Davida Kralja. V tekmi devetega kroga je za škofjeloški LTH Castings dosegel 54 točk, kar je nov rekord zadnjih desetih sezon državnih prvenstev, oziroma odkar Košarkarska zveza Slovenije statistično spremlja in hrani tovrstne podatke.

Kralj je dosegel več kot polovico točk LTH Casting; zadel je pet metov za dve točki, šest trojk in 26 prostih metov. Domači so tako prišli do tretje zmage v boju za obstanek in Polzeljanom zadali prvi poraz, ki pa zanje ni tragičen, saj so si tako kot Zlatorog že zagotovili prvoligaški status v prihodnji sezoni. Rezultat je bil 106:102.

"Tako kot vedno v košarki je tudi danes zmagala ekipa, a kljub vsemu ne morem mimo predstave Davida Kralja. Na slovenskih parketih že dolgo nismo bili priča taki predstavi in dominaciji posameznika. 54 točk je dosežek vreden večkratne omembe in vsekakor ni mačji kašelj," je po koncu tekme dejal trener LTH Castings Jaka Hladnik.



Mesarija Prunk je proti Celju dosegla tretjo zmago v ligi za obstanek, Celjani so bili še devetič zapored neuspešni in bodo boj za obstanek končali na zadnjem mestu. Sežanci so zmagali s 94:70.

Najboljši strelec tekme je bil košarkar Mesarije Prunk Vito Furlan, ki je dosegel 21 točk, ujel je osem odbitih žog, Matic Urbas je pristavil 14 točk (5 skokov, 7 podaj). V dresu Celja je bil najučinkovitejši Matej Krušič z 19 točkami in osmimi skoki, Matic Grušovnik je v statistiko vpisal 12 točk, šest skokov in pet podaj.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike