Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

sta
sta
0 20.04.2018 22:13:06

Podčetrtek boljši od Zlatoroga, a ostal brez možnost za napredovanje

Na prvem srečanju predzadnjega kroga košarkarske lige Nova KBM za obstanek je moštvo Podčetrtka premagalo Zlatorog z 79:78, kljub temu pa ostalo brez možnosti za napredovanje v elitno košarkarsko druščino. V soboto bodo Hopsi gostovali v Škofji Loki, Mesarija Prunk se bo pomerila s Celjem.

Košarkarji Zlatoroga so se že pred tekmo zavedali, da jim obstanek v ligi Nova KBM zagotavlja poraz nižji od 32 točk. Zanimivo srečanje je na koncu pripadlo Podčetrtčanom, ki so zabeležili šesti par točk. V zadnjem krogu bodo pred domačimi gledalci dvignili pokal za prvaka 2. SKL, s Pirovo zmago v Laškem pa so ostali brez možnosti za povratek v 1. SKL.

Laščani, pri katerih je danes manjkal prvi organizator igre Nejc Barič, so v uvodnih minutah pokazali, da ne želijo ničesar prepuščati naključju. Pri rezultatu 10:9 je sledil delni izid 9:0, ki je Laščanom prinesel prvo občutnejšo prednost. Že po prvi četrtini so domači vodili za štirinajst. Košarkarji Podčetrtka so se v drugih desetih minutah otresli pritiska in zaigrali veliko bolje.

Gostje so prednost Laščanov stopili ob koncu tretje četrtine, nato pa prešli v vodstvo s petimi točkami. Slabo minuto pred koncem so varovanci Tihomirja Tabaka vodili za pet. Sledila je hitra trojka Thomasa, s črte prostih metov pa je bil na drugi strani natančen Žvan. Matic Maček je s trojko prednost znižal zgolj na točko, nato pa so Podčetrtčani izgubili žogo ter domačim ponudili priložnost za zmago. Thomasov poskus ni končal v obroču in košarkarji Term Olimia so vknjižili šesto zmago.


Na srečanju v Laškem so strelsko izstopali trije košarkarji. Pri domačih je bil izjemno razpoložen Američan Cleveland Thomas, ki je dosegel 28 točk. Z enakim učinkom je tekmo zaključil Nejc Strnad, točko manj pa je ob enajstih skokih vknjižil Anže Cerkovnik.

Zlatorog se v zadnjem krogu odpravlja na gostovanje k Hopsom, košarkarji Term Olimia pa bodo po koncu sredinega obračuna z Mesarijo Prunk prejeli pokal za najboljše moštvo 2. SKL v sezoni 2017/18.

"Čestitam fantom za obstanek v Ligi Nova KBM in za vse kar so pretrpeli v tej sezoni, ki je bila najtežja odkar Zlatorog igra v 1. SKL," je povedal trener Zlatoroga Aleš Pipan.

Tihomir Tabak, trener Term Olimia Podčetrtka, pa je dejal: "Čeprav tekma ni odločala o ničemer, je v Laškem vedno lepo zmagati. Ponosen sem na svoje fante, ki so kljub utrujenosti po sredini tekmi pokazali pravo moč in energijo ter odigrali zelo dobro srečanje. To zmago smo si zaslužili in je nagrada za trdo delo. Laščanom čestitam za ohranitev prvoligaškega statusa."

Značke: košarka, dp, zlatorog

Članki iz rubrike