Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.04.2018 19:41:29

Celjanke za točko zaostale za rekord

Košarkarice Cinkarne Celje so v dvanajstem krogu drugega dela državnega prvenstva dosegle šestindvajseto zmago in ostajajo neporažene v tej sezoni, 132 doseženih točk pa je drugi najboljši dosežek v zadnjih desetih sezonah v 1. SKL. Celjanke so za lastnim rekordom iz 2009 zaostale le za eno točko.

Poraz za Ilirijo ni tragičen, saj ne bo vplival na položaj na lestvici. Že nekaj časa je jasno, da bodo Ljubljančanke redni del sezone zaključile na tretjem mestu in se bodo v polfinalu srečale s Triglavom.

Varovanke Damirja Grgića so zadele 60% vseh metov, izjemno natančna pa je bila najboljša strelka tekme Zala Friškovec, ki je dosegla 32 točk in ob tem zgrešila le dva meta.


Poleg Friškovčeve je bila razpoložena tudi Američanka Oderah Chidom. Obe sta tekmo zaključili z valorizacijo 43 in izenačili najboljši dosežek sezone z Rebeko Abramovič. Pri gostjah, ki so nastopile brez Nine Gabrovšek, je bila najučinkovitejša kapetanka Ela Mičunović, ki je tekmo zaključila s 15 točkami.

Ježica je proti Mariboru dosegla deseto zmago v tej sezoni 1. SKL, ob tem imajo Ljubljančanke še 17 porazov. Maribor je zabeležil 15. poraz v tej sezoni, kar pomeni, da bo odločitev o zadnjem potniku v polfinale padla v zadnjih dveh kolih.

Prva igralka tekme v Ljubljani je bila Sandra Bajrektarević, ki je dosegla 26 točk, ujela je osem odbitih žog (statistični indeks 35), Teja Kropivšek je tekmo končala pri 18 točkah. Tina Cvijanovič je bila najboljša strelka mariborske ekipe z 18 točkami (8 skokov), Satja Škobalj je pristavila 13 točk.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike