Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 10.03.2018 18:14:56

V finalu pokala košarkarice Celja in Triglava

Ivana Dojkič
Grega Wernig
V finalu zaključnega turnirja pokala bodo igrale košarkarice Cinkarne Celja in Triglava.

Branilke naslova iz Celja, ki se bodo v nedeljo ob 17. uri v Kranju potegovale za trinajsti pokalni naslov, so v polfinalu premagale Akson Ilirijo z 88:45 (19:16, 43:28, 70:37), gostiteljice turnirja pa so bile boljše od Konjic s 75:36 (23:14, 41:19, 61:30).

Tekma med Celjem in Ilirijo je bila izenačena le v prvi četrtini. Čeprav so branilke pokalne lovorike hitro povedle s 14:6, se je uspelo Ljubljančankam ob koncu prvih desetih minut približati zgolj na tri točke zaostanka. Po dveh zadetih prostih metih Ele Stergar je prednost skopnela zgolj na točko. Sledil je delni izid 11:2 in prva dvomestna prednost za varovanke Damirja Grgića. Na glavni odmor sta ekipi odšli z rezultatom 43:28.

V drugem delu so razpoložene Celjanke prevladovale v vseh košarkarskih elementih. Imele so kar 23 skokov v napadu, pri tem pa je imela glavno besedo Andrea Marić, ki je skupaj pridobila kar 26 skokov. Že sredi tretje četrtine je bilo jasno, da se bodo Celjanke četrtič zapored oziroma 21. v svoji zgodovini uvrstile v finale. Trenerja sta v zadnjih desetih minutah ponudila priložnost za igro tudi mlajšim košarkaricam, ekipa iz knežjega mesta pa je tudi zadnjo četrtino dobila z 10 točkami naskoka.

Naziv igralke tekme je pripadel Andrei Marić, ki je ob izjemnih 26 skokih dosegla tudi 18 točk. Pri Ljubljančankah je Tina More dosegla 15 točk.

Trener Akson Ilirije Alen Ploj je po tekmi povedal: "Glede na to, da nismo nastopili v kompletni postavi, sem lahko zadovoljen s prvi polčasom, predvsem z uvodno četrtino. Dekleta so prikazala pravi pristop in željo. Na koncu nam je zmanjkalo moči, vseeno pa menim da smo si zaslužili nastop na finalnem turnirju." Njegov kolega pri Cinkarni Celje Damir Grgić pa je dodal: "V mislih imamo že jutrišnjo tekmo. Odpočiti si moramo in se ustrezno pripraviti na finalno srečanje."

Na drugem polfinalu so si pokalne prvakinje iz sezone 2013/14 priborile šesti nastop v finalu. Kranjčanke niso potrebovale veliko časa, da so prevzele pobudo, saj so si že ob koncu uvodnih desetih minut priigrale devet točk naskoka. Še uspešnejše so bile v drugem delu, ko so košarkaricam iz Slovenskih Konjic dovolile zgolj pet točk. Odlično igro v obrambi so varovanke Ernesta Novaka kronale še z dobro igro v napadu in na glavni odmor odšle s prednostjo 22 točk. Edini koš iz igre za ekipo Konjic je v drugi četrtini dosegla Tea Ramšak.

Drugi polčas ni prinesel sprememb. Kranjčanke so še naprej višale prednost, že pred zadnjo četrtino pa je bilo jasno, da bomo v finalu še četrtič zapored spremljali obračun Cinkarne Celje in Triglava. Trener kranjske ekipe je v zadnji četrtini priložnost za igro ponudil tudi mlajšim košarkaricam in tako odpočil nosilke.

Najboljša strelka tekme je bila Rebeka Abramovič, ki v zadnji četrtini sploh ni stopila na parket. Dosegla je je 17 točk, pridobila pet skokov ter podelila pet asistenc. Pri Konjičankah je devet točk dosegla Ajša Zdovc.

Stojan Fink, trener Konjic je dejal: "Dekleta so nekoliko popustila pod pritiskom, zato niso prikazale takšne igre, kot sem jo od njih pričakoval, vendar jim nimam kaj očitati. Odigrale so najboljše kot so v tem trenutku sposobne."

Ernest Novak, trener Triglava: "Prikazali smo zelo dobro, agresivno igro. Naredili smo kar nekaj napak, na katere smo se sicer pripravljali. Na trenutke nismo igrali tako kot bi morali. Na splošno sem s tekmo zadovoljen, sedaj pa se bo potrebno čim boljše regenerirati in pripraviti na finale."

Osnovni podatki
Čas objave: 10.3.2018 18:19

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike