kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ku
ku
1 09.03.2018 22:03:53

BOMBA IZ MADRIDA! Vendarle sklenjen dogovor med Realom in Prepeličem

Dobro obveščeni košarkarski viri blizu madridskega Reala so danes v svet poslali novico, da sta se kraljevi klub in Klemen Prepelić vendarle dogovorila za sodelovanje.

Slovenski reprezentant in Real sta se si bila v tej sezoni že večkrat zelo blizu, vendar igralca njegov sedanji klub Levallois ni bil pripravljen iz rok izpustiti sredi sezone, na drugi strani pa tudi Madridčanom ni dišalo plačilo izdatne odškodnine. Kmalu je postalo jasno, da pred poletjem posla ne bo.

Kot kaže sta se obe strani že zdaj dogovorili, da bo Prepelić takoj po koncu sezone postal košarkar Reala, sodelovanje pa naj bi bilo sklenjeno za dve leti - torej do 30. junija 2020. Petindvajsetletni Bistričan naj bi v obeh sezonah v žep pospravil okrogel milijon evrov.


Prepelić je velik korak v svoji karieri storil že v prejšnji sezoni pri francoskem Limogesu, pred evropskim prvenstvom pa je ostal v Franciji in se preselil na obrobje prestolnice, v Levallois. V Franciji velja za enega glavnih igralcev v ligi, trenutno je s 17,5 točkami drugi strelec tekmovanja.

Čeprav je bilo sprva videti, da prestop v Levallois niti ni bila dobra poteza, saj bi z dobrimi igrami na EuroBasketu brez težav podpisal pogodbo z enim od evroligašev, je igralec stalno poudarjal, da je bila takšna pot prava.  Očitno je imel prav, saj bo v naslednji sezoni vendarle zakorakal na evroligaški parket - in to ne v dresu kateregakoli kluba, ampak kar v dresu velikana iz Madrida.

Ker bo Luka Dončić, v tem trenutku pri komaj dopolnjenih 19 letih nemara prvi zvezdnik Reala, poleti bržkone zapustil Španijo in se preselil v ligo NBA, v Realu ne bomo dočakali slovenskega terceta - bo pa Prepelić zamenjal Dončića in z Anthonyjem Randolphom (če bo ostal v španski prestolnici) ohranil slovenski vpliv v tem klubu.

Članki iz rubrike