Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
gv
gv
10.05.2015 22:29:24
Deli članek:

Dončić: Morda je to celo dobra stvar za Olimpijo

Kako komentirate presenetljiv izpad Uniona Olimpije v četrtfinalu lige Telemach?


SLAVKO KOTNIK
Tekmo v Stožicah sem si ogledal in bil sem zelo presenečen, kako je sploh možno, da je prišlo do tega. Na povratni tekmi v Domžalah kaj podobnega nismo pričakovali, a se je vendarle zgodilo. Žal je prišlo do tega izpada, za katerega si nismo niti predstavljali, da bi se lahko zgodil. Olimpija je vendarle nekakšna institucija in za nas, ki smo bili del te Olimpije, se mi zdi, da je to velik udarec. To v klubu zagotovo ne bo pustilo kakšnih globljih posledic, je pa po mojem mnenju ena najnižjih točk do zdaj. Podoben šok je Olimpija doživela, ko je ostala brez evrolige.

ZORAN MARTIĆ
Zagotovo je to neuspeh, to je vendarle najslabši rezultat Olimpije v slovenski ligi. Vsekakor pa to ni največji problem, ki ga Olimpija trenutno ima. Večja težava je ta, da Luka Dončić igra v Realu, Jurij Macura v Kutxi Laboral, Blaž Mesiček že teden dni v Milanu in takšnih je še kar nekaj. Ne vem, ali je slovenska liga tako močna, da za te fante pri nas ni prostora ali pa kaj drugega. Izgubljamo talente, ki se redkokdaj pojavijo, ko pa se že pojavijo, jim ne damo priložnosti. To je v bistvu težava mnogih drugih klubov v Sloveniji, ne samo Olimpije.

SAŠA DONČIĆ
Najlažje je biti general po bitki, v vsakem primeru pa je ta izpad presenetljiv. Morda pa je to celo dobra stvar za Olimpijo in mogoče bodo znali vodilni iz kluba iz tega neuspeha izvleči neko novo zgodbo. Neuspehi Ljubljančanov se vlečejo že kar nekaj let, Olimpija že šest let ni bila državni prvak in za takšen klub se to ne spodobi. Ne vem, kaj bo to pomenilo za sponzorje in navijače. Slednjih že tako ali tako ni bilo veliko, bodo morali pa v klubu premisliti, kako in kaj naprej. Imajo ljudi, ki so za to zadolženi, in vsekakor bodo morali zavihati rokave.