Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
10.05.2015 08:57:46
Deli članek:

Udrihovih sedem za drugo zmago Memphisa (video)

Reuters

Memphis je v drugem krogu končnice zahodnega dela lige NBA na svojem igrišču z 99:89 premagal Golden State in zdaj proti najboljšemu moštvu rednega dela sezone vodi z 2:1 v zmagah.

Beno Udrih je v dresu zmagovalne ekipe na parketu preživel slabih 16 minut, v tem času pa dosegel sedem točk, ki jim je dodal še tri podaje in skok.

Enak je tudi skupni izid dvoboja med Washingtonom in Atlanto na vzhodnem delu lige, saj so na tretji tekmi igralci iz ameriške prestolnice tekmece doma ugnali s 103:101, dvoboj pa je s košem v zadnji sekundi odločil Paul Pierce.

Po tekmi v Memphisu je gostujoči trener Steve Kerr dejal, da vsaka mlada ekipa potrebuje čas za učenje. To je proti Memphisu zelo boleče, saj so bili še drugo tekmo zapored bleda senca dominantne ekipe iz rednega dela sezone. Memphis, ki je izkoristil vsako napako tekmecev, teh pa je bilo zelo veliko, je goste dotolkel že v drugi četrtini, ki jo je dobil z 32:19.

Gostje so zgrešili sedem trojk v nizu, jih zadeli le šest iz 23 poskusov, 23,1-odstotni izkupiček je bil najslabši v sezoni, ob tem pa so proste mete metali 19:28. Igralci Golden Stata so se po zaostanku za 19 točk približali na vsega štiri točke (84:88), a v zaključku zadnjega dela dodali le še pet točk.

"To je bila zelo pomembna zmaga za naše moštvo, veliko pa je k njej prispevalo tudi izjemno občinstvo v dvorani," bil kratek trener Memphisa Dave Joerger. Zach Randolph je dosegel 22 točk, Španec Marc Gasol 21 in imel 15 skokov, po 11 točk pa sta dosegla Mike Conley in Courtney Lee. Udrih svoje minute v zadnjem delu tekme zelo solidno izkoristil.

Na drugi strani je Stephen Curry končal s 23 točkami, vendar s skromnim odstotkom meta iz igre (8:21), Klay Thompson pa je dodal 20 točk. Četrta tekma bo v noči na torek po slovenskem času ponovno v Memphisu.

Sedemintridesetletni Pierce se je v Washingtonu za met odločal 0,8 sekunde pred koncem v bližini trojke, čeprav je bil obkrožen s tremi gostujočimi igralci. Metal je iz težkega položaja in zadel od table ob zvoku sirene. Domači so pred tem vodili že za 21 točk, a so jih igralci Atlante dohiteli, zadnjo četrtino so dobili s 35:18.

"Običajno take mete prihranim za tekme v končnici, ki so bližje boju za naslov prvaka," se je nekoliko pošalil Pierce, ki je dosegel 13 točk in dodal sedem skokov. Po 17 točk so zadeli Bradley Beal, Otto Porter in Brazilec Nene, po eno več pa sta zbrala najboljša strelca poražencev Dennis Schroder in Jeff Teague.

Drugi krog končnice
Vzhodna konferenca
Washington Wizards - Atlanta Hawks       103:101
(Washington vozi z 2:1 v zmagah)

Zahodna konferenca
Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 99:89
(Memphis vodi z 2:1 v zmagah)