Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
15.09.2024 13:17:49
Deli članek:

Da bi Dončić in Jokić v NBA zaigrala skupaj? Še nikoli tako iskreno o tej možnosti, te besede odmevajo

Profimedia

To poletje je bilo veliko govora o tem, kako dobro se razumeta Luka Dončić in Nikola Jokić.

Tako v Evropi kot v ZDA je zelo pogosto razmišljanje, kakšne so možnosti, da bi v ligi NBA velika balkanska zvezdnika kadarkoli zaigrala skupaj - torej bodisi pri Dallasu, bodisi pri Denverju bodisi v kakšni tretji ekipi. Tokrat je o tem na dolgo in široko govoril Marc Stein, eden najbolje obveščenih tako imenovanih insajderjev, ki pa možnosti za tako navezo v letih, ki prihajajo, preprosto ne vidi. In to ob dejstvu, da so temu analitiku ponavadi zelo dobro znana dogajanja znotraj NBA moštev in njihovi načrti. 

"Zelo očitno je, kako zelo sta povezana in drug drugemu naklonjena," je dejal Stein, potem ko so Američani navezo med drugi spremljali na nedavni poslovilni tekmi Gorana Dragića v Ljubljani. "Morda sta dodatno povezana tudi zato, ker je precej neverjetno, da dva od petih najboljših košarkarjev na svetu prihajata s tako majhnega geografskega prostora v jugovzhodni Evropi," je še dodal Stein, ki pa je praktično prepričan, da bo pri tovrstni naklonjenosti tudi ostalo in bosta velika zvezdnika za vedno - nasprotnika. 

"Odlično se razumeta in zato vsi razmišljamo o tem, kako bi bilo, če bi igrala skupaj. Vendar če pogledam realno, si težko sploh predstavljam scenarij, po katerem bi ena ekipa lahko v nekem trenutku v svojem kadru imela oba. Ne morem razumeti, kako bi to lahko bilo mogoče," je prepričan Stein in seveda razmišlja tudi o tem, da bosta igralca v naslednjih sezonah igrala pod pogodbama, ki si ju ista ekipa ne more privoščiti niti teoretično.