Arian Svet24.si

Je kmet Jan med košnjo naletel na truplo ...

melone Svet24.si

Dišeča melona za hidracijo telesa in zaščito ...

1719350996-mm2-7994-1719350948316 Necenzurirano

Noč, ko smo postali veliki #komentar

tek upravna enota1 Reporter.si

Grozljivo poniževanje državljanov: olimpijski ...

andraz sporar slovenija anglija Ekipa24.si

Presrečni Šporar je razkril, s katerim ...

Nikolina in Severina BestFM

Nikolina in Severina - spor, ki traja in traja …

slovenija euro 2024 veselje Ekipa24.si

Zdaj je jasno, s kom in kdaj bodo Slovenci napadli...

ku
ku
2 25.05.2024 14:23:49

Uau! "Lahko bi metal s parkirišča arene, pa bi zadel!" Kdo je to rekel! Uganite in...

Profimedia
Košarkarji Dallas Mavericks so v drugi tekmi finala zahodne konference severnoameriške lige NBA s 109:108 premagali Minnesoto Timberwolves.

Mavs so slavili še drugič v gosteh in v seriji na štiri zmage povedli z 2:0. Junak večera je bil Luka Dončić, ki je ob trojnem dvojčku Dallasu tudi zagotovil zmago tri sekunde pred koncem. Dončić je tri sekunde pred koncem dvoboja ob zaostanku teksaške ekipe s 106:108 preko Rudy Goberta, obrambnega igralca leta, zadel odločilni met za tri točke in Dallasu prinesel še drugo gostujočo zmago v tretjem krogu končnice oz. konferenčnem finalu na zahodu. Tretja tekma bo na sporedu v ponedeljek ob 2. uri zjutraj po slovenskem času.
Kyrie Irving je dosegel 20 točk, od tega 13 v zadnji četrtini, 16 jih je prispeval Daniel Gafford, ki je vpisal tudi pet blokad. Dončić, ki je blestel tudi v zadnji četrtini uvodne tekme tega kroga, je imel še enkrat več nekaj težav s poškodbami desnega kolena in levega gležnja. Petindvajsetletni Slovenec je ob koncu prve četrtine odšel v slačilnico preden se je vrnil na parket, tudi po tem pa ni šlo brez bolečin, a ga to ni zaustavilo, da je vodil svojo ekipo do nove pomembne zmage proti sicer vodilni obrambi lige. "Ko je Luka dobil žogo, smo mu želeli dati prostor in mu dovoliti, da dela, kar zna. Načrt je bil, da Luka dobi žogo in mu pustimo, da naredi to, kar zna v teh trenutkih. Pogovarjali smo se, da bi zadeli za dve, ker je bil tak zaostanek. Toda, ko je začel plesati z Gobertom, se je videlo, da sledi met za tri in ostalo je zgodovina," je po tekmi dejal trener Mavs Jason Kidd.
"Ko sem videl, da ima žogo, sem točno vedel, kaj bo naredil," se je nasmehnil Kyrie Irving. "Rekel sem si: naj se zgodi čarovnija! Lahko bi metal s parkirišča arene in zadel. Pripravljen in ustvarjen je za te trenutke."

Značke: dallas, luka-dončić

Članki iz rubrike