Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 23.05.2023 11:46:50

Bomba iz Madrida: Veliki slovenski up in MVP mladinske evrolige zapušča Madrida in odhaja v ZDA!

Fiba / Elena Benitez
Veliki up slovenske košarke Jan Vide, ki je bil pred dnevi v Kaunasu izbran za najbolj koristnega igralca mladinske evrolige, bo po poročanju španskega časnika Marca po koncu sezone zapustil madridski Real in kariero nadaljeval na univerzi UCLA v ameriški študentski ligi NCAA.

Omenjeni španski časnik se sklicuje na poročanje ameriškega medija ESPN, ki je zapisal, da se je 18-letni in 197 cm visoki Vide dogovoril za prestop na univerzo UCLA, ki je z enajstimi naslovi absolutna rekorderka v ligi NCAA.

Na drugem mestu je Kentucky z osmimi zmagami, na tretjem North Carolina s šestimi, po pet zmag pa imajo univerze Duke, UConn in Indiana.


Za kalifornijsko univerzo, ki je zadnji naslov osvojila 1995, so igrali številni imenitni igralci, kot so Kareem Abdul-Jabbar, Bill Walton, Reggie Miller in mnogi drugi.

Vide je bil na nedavnem turnirju Next Generation, ki je potekal istočasno s članskim "final fourom" v Kaunasu, na treh od štirih tekem najboljši strelec zasedbe iz španske prestolnice. Barceloni je nasul 27 točk, Panathinaikosu 20, Crveni zvezdi 19, v finalu proti mešani ekipi Next Generation (71:60) pa prav tako 19.

V članski konkurenci je smetano prav tako pobrala zasedba iz španske prestolnice. Po polfinalni zmagi nad Barcelono je v finalu ugnala še grški Olympiacos iz Pireja.

Značke: košarka, sta

Članki iz rubrike