Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
12 23.05.2023 06:47:17

Slovenec spet v finalu lige NBA, to kar je uspelo Jokiću, pa bo za vedno utišalo vse kritike!

Profimedia
Znan je prvi finalist letošnje končnice severnoameriške košarkarske lige. V velikem finalu lige NBA se bodo za naslov prvaka prvič merili košarkarji Denver Nuggets, ki so s 4:0 v zmagah v finalu zahodne konference izločili nekdanje 17-kratne prvake Los Angeles Lakers.

Denver je četrto tekmo finala zahodne konference v Crypto.com Areni v Los Angelesu dobil z izidom 113:111 ter se prvič v zgodovini franšize uvrstil v finale elitnega severnoameriškega košarkarskega prvenstva. V vrstah zlatih zrn je bil najboljši Srb Nikola Jokić. Dvakratni najkoristnejši igralec lige NBA je tekmo končal s 30 točkami, potem ko so Nuggets izničili 15 točk zaostanka ob polčasu. Jokić je ob tem dodal še 14 skokov in 13 asistenc.

Prvi zvezdnik jezernikov LeBron James je sicer tekmo končal s 40 točkami, 10 skoki in devetimi asistencami, a je ostal brez zmage. Zdelo se je, da bo James sam ohranil sezono Lakersov pri življenju, potem ko je dosegel 31 točk v veličastni predstavi v prvem polčasu, zaradi česar so domači ob polčasu vodili s 73:58. Toda Jokić je v tretji četrtini vodil napad Nuggetsov, ki je ponovno oživel, in dosegel 13 točk, medtem ko so prvi nosilci zahodne konference ugnali Lakerse s 36:16 in uničili upanje jezernikov.

V dramatičnem finalu četrte četrtine je nato Jokić popeljal Denver do zmage. Pred koncem je imel James še zadnjo priložnost, da izenači in izsili podaljšek, a tokrat Fortuna ni bila na strani LA Lakers.

Denver sodi v skupino 11 moštev v ligi NBA, ki še nikoli niso osvojila naslova NBA. Košarkarji iz Kolorada se bodo v finalu pomerili z zmagovalcem obračuna vzhodne obale ZDA. Miami Heat vodi s 3:0 v zmagah proti Boston Celtics. Član Denverja je slovenski košarkar Vlatko Čančar. Koprčan tudi tokrat ni dobil priložnosti za igro in ni sodeloval pri odločilni tekmi Denverja.

Značke: čančar, jokić, denver

Članki iz rubrike