gasilec, gasilci Svet24.si

Novo zažiganje vozil, tokrat v Šiški

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Ekipa SN
Ekipa SN
0 07.04.2023 08:36:19

Kokoškov namesto Sekulića?! Predsednik Erjavec razkril vse, spregovoril tudi o vplivu Dončića na KZS!

KZS
Zakaj bi se dobili v Ljubljani, če to lahko storimo v najbolj košarkarsko-slovenskem mestu v Združenih državah Amerike in na svetu? Šalo na stran, trenutek je bil pač pravi, lokacija pa bi bila ob boku slovenski poslovni konferenci in v pričakovanju današnjega I feel Slovenia večera težko boljša. Oziroma sploh ne bi mogla biti. Okoliščine so že same po sebi klicale po pogovoru s predsednikom Košarkarske zveze Slovenije, dodatno pa so se odpirale številne pomembne in zanimive teme. Kot nalašč smo na dan začetka (in nekaj minut pozneje tudi konca) prodaje vstopnic za poletno pripravljalno tekmo proti Grčiji v Ljubljani pogledali proti svetovnemu prvenstvu, pripravam nanj in z njim povezanim odločitvam na čelu s potrditvijo dosedanjega selektorja Aleksandra Sekulića. Ob dejstvu, da je blagovna znamka slovenske košarke in košarkarske reprezentance močnejša kot kadarkoli, vloga Luke Dončića pri tem pa taka, kot se za globalno megazvezdo spodobi.

Naprej greste z istim selektorjem, to je zdaj potrjeno. Če je sploh kdaj bilo vprašljivo ...
Dobra misel – ni bilo vprašljivo. Začeten dogovor s Sekulićem pred tremi leti je bil, da bo ekipo v primeru, če se bo z njo uvrstil na svetovno prvenstvo, tam tudi vodil. To zato ni bilo vprašanje, res pa je, da smo morali razčistiti veliko stvari, v prvi vrsti to nesrečno evropsko prvenstvo. Pred dvema tednoma me je na sestanku izvršnega odbora Fibe Poljak vprašal, kaj je bilo po mojem takrat narobe. Odgovoril sem mu, da so oni igrali dobro, mi pa slabo. To je dejstvo. Delali smo analize, preko koga smo dobivali koše, kakšna je bila obramba in podobno, a prepričan sem, da bi devet od desetih tekem s Poljaki dobili, tisto eno pa smo izgubili. Vse nas je prizadelo, dobra stran pa je, da smo se nekaj naučili in dobili nove izkušnje, o tem sem prepričan. Tudi Španija in Francija nista imeli le vzponov, ampak tudi padce, pa imajo oboji že dolgo istega selektorja. Stroko smo zgradili okrog Sekulića. Če bi to zdaj razvrednotili, bi naredili neumnost.

Se ne bojite, da je časovna luknja, ko ste reševali te stvari, dala vtis, da niste našli drugih možnosti, zato ste se zdaj vrnili k Sekuliću?
Morda je bil tak vtis, a ni bilo tako. Bili smo tiho, ker smo delali. Vrnil bi se tri leta nazaj: dejstvo je, da smo takrat pred Sekulićem iskali selektorja – Itudisa, Pasquala –, se z njima resno pogovarjali in bili blizu dogovora. Ideja je bila, da po neuspehu, ko se nismo uvrstili na SP, damo krmilo v roke tujcu. Potem smo našli rešitev v Sekuliću, ki takrat, roko na srce, ni bil prav znan trener, danes pa je to drugače. Zdaj je on resen trener resnega kluba, s katerim je pravkar prišel v polfinale lige VTB. Je iskan trener in tu ne vidim težave. Ni res, da smo zdaj iskali selektorja, smo se pa pogovarjali s Sekulićem, kaj je bilo narobe, ker nočemo ponoviti napake.



Torej govorica, da ste želeli vrniti Igorja Kokoškova, ne drži?
Kokoškova bi radi imeli zraven. Ta govorica torej absolutno drži, je pa bila narobe interpretirana, da bi ga radi postavili za selektorja. Saj ga niti ne moremo, ker potrebujemo selektorja, ki bo reprezentanco poleg svetovnega prvenstva vodil tudi v kvalifikacijah novembra ali februarja, česar pa trener iz lige NBA praktično ne more. Igorja si želimo imeti zraven, na SP bi šli radi v najboljši možni zasedbi, tako v igralski kot trenerski. Če bomo našli kompromis, da je to možno izpeljati, ga vsekakor hočemo imeti v reprezentanci ...

CELOTEN INTERVJU S PREDSEDNIKOM KZS MATEJEM ERJAVCEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN. ERJAVEC JE SPREGOVORIL TUDI O DOGAJANJU V DALLASU, VPLIVU DONČIĆA PRI IZBIRI SELEKTORJA IN ŠE MARSIČEM. SAMO V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike