Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
24.10.2022 12:32:51
Deli članek:

Fantastičen dan velikega slovenskega upa, sijajne novice za slovensko reprezentanco! Takole je potopil evroligaša! (video)

alesfevzer.com

Žiga Samar se je sijajno znašel v Hamburgu, kamor ga je v letošnji sezoni posodil njegov (novi) klub, evroligaš Alba Berlin.

Nekdanji up madridskega Reala ni bil po naključju del slovenske reprezentance na EuroBasketu v Nemčiji. Žiga Samar to dokazuje iz tekme v tekmo, nazadnje je zablestel proti evroligašu Bayernu iz Münchna – mladi Slovenec je bil eden od junakov velike in presenetljive zmage Hamburga.

Ne samo, da je dosegel 12 točk in dodal osem asistenc, pet skokov ter tri ukradene žoge, z izjemno potezo je svojemu klubu v izdihljajih rednega dela priigral podaljšek. Z akcijo, ki so jo lahko ogledate spodaj, je nedvomno pokazal, da je iz pravega testa za velikega košarkarja. Zdi se samo vprašanje časa, kdaj ga bo Alba potegnila k sebi, da bo Žiga Samar debitiral v evroligi. No, slovenski selektor Aleksander Sekulić verjetno upa, da čim kasneje, kakorkoli se to sliši. Trenutno mu je 21-letni Jeseničan namreč na voljo za kvalifikacije za svetovno prvenstvo, v primeru igranja v evroligi bi Slovenija ostala še brez njega. Zdi se, da bi bil lahko Samar celo eden ključnih mož slovenske reprezentance v prihajajočih kvalifikacijskih oknih.