Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2022 17:43:56
Deli članek:

Janša tako nad Dragića zaradi te majice! A mnogi niso dojeli, kaj Gogi z njo sporoča, branijo ga celo ...

Pravi vihar zaradi majice Gorana Dragića.

Zlati kapetan je na prvo domačo tekmo prišel v modrem puloverju z napisom Jugoslavija in to objavil na družbenih omrežjih, kar je seveda sprožilo različne odzive. Pričakovano tudi iz tovarne zlobe, kot je svojčas predsednik Uefe Aleksander Čeferin označil točno določen del slovenskega političnega prostora. Tako je, kot lahko vidite spodaj, zloglasni novinar Vinko Vasle objavil Dragićevo fotografijo in zapisal, da je to očitno posledica covida. Karkoli je s tem želel povedati. 

Njegovo objavo je naprej delil tudi (na srečo) nekdanji premier Janez Janša in se vprašal, ali gre za pravo fotografijo ali za montažo. Sledila je še kopica objav in komentarjev z desnega političnega bloka, vsem pa seveda (kot po navadi) manjka razlaga celotnega konteksta. Namreč stvari, ki jih je Dragić pripisal, in razlogov, zaradi katerih je to storil. O njih pišejo celo hrvaški mediji, ki so sporočilo kljub njegovi očitni izzivalnosti razumeli precej bolje. 

Dragić je namreč zapisal: "Bićemo prvaci sveta," in objavil podobo filmske kamere, ob tem pa označil Iva Daneua in ga predstavil kot legendo. Več kot očitno se je torej Dragić želel pokloniti legendarnemu jugoslovanskemu reprezentantu in se ob prvi domači tekmi v legendarni dvorani Michaela Jordana spomniti na Daneuov nedavni 85. rojstni dan. Seveda je bil Daneu z Jugoslavijo tudi svetovni prvak v Ljubljani in ovekovečen v filmu Bićemo prvaci sveta. 

Je pač tako, da so nekatere stvari preveč zapletene, da bi jih lahko razumel kdorkoli. Pa si mislite, kar si hočete.