Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
23.10.2022 07:00:46
Deli članek:

Zmleli so jih! Uh, kaj so naredili Mavericksi, Dončić se je snel z verige! Že v prvi četrtini ... (video)

Profimedia

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je na prvi tekmi v domači dvorani American Airlines Center v novi sezoni severnoameriške lige NBA popeljal Dallas Mavericks do zmage nad Memphis Grizzlies s 137:96. Dončić je 21 od svojih skupno 32 točk dosegel v uvodni četrtini. Točkovnemu zbiru je v 30 minutah dodal še sedem skokov in deset podaj.

Dončić je iz igre metal 12-23, za tri je zadel štiri od devetih poskusov, v statistiko pa je vpisal še po dve ukradeni žogi in blokadi, izgubil pa je tri žoge. Pri čemer je 23-letni Slovenec celotno zadnjo četrtino odsedel na klopi.

Za nameček pa je gledalcem tik ob koncu tretje četrtine pripravil nekaj spektakularnih potez, ki so razprodano dvorano spravile na noge.

Nad Dončićem je bil navdušen tudi domači trener Jason Kidd. "Trenutno igra na drugačni ravni kot tekmeci. Približno tako, kot je igral lani v končnici, ko je bil na zelo visoki ravni," je dejal Kidd.

Prvi zvezdnik grizlijev Ja Morant, ki je tekmo prej proti Houston Rockets končal z 49 točkami, je tokrat proti Dallasu dosegel 20 točk.

Naslednja tekma Dallas čaka v torek, ko bo gostoval v New Orleansu.