Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
19.12.2021 16:29:26
Deli članek:

NORO! Vesoljski rekord TROJK Stepha Curryja bo PODRL DONČIĆ! Kako? Zakaj? KAR POGLEJTE!

Reuters

Madridska Marca je objavila izračun, ki je presenetil marsikoga.

Steph Curry je vesoljec, o tem ni nobenega dvoma. In ko je ta teden postal najboljši strelec trojk v zgodovini, so mnogi dejali, da številke, ki jo bo postavil do konca kariere, ne bo nikoli presegel nihče. Morda res ne. Toda Američani ne bi bili Američani, če ne bi izračunali, kdo pa ima vendarle največ možnosti, da bi jo presegel. In ne boste verjeli - to je nihče drug kot slovenski super zvezdnik Luka Dončić. Morda tega ne bi rekli na prvo žogo, a je to. 

Izračuni ameriških statistikov, ki upoštevajo vse vidike, pravijo, da lahko Curry doseže 6217 trojk, če bo končal kariero pri 42 leti, in 5632, če bo zaključil kariero pri 38 letih. Najbolj verjetno pa se jim zdi, da se bo poslovil leta 2029 pri 40 letih in s skupno 5924 trojkami. Še enkrat Američani so pri izračunu upoštevali vse vidike - predvsem staranje igralca, število odigranih tekem, minutažo na posamezni tekmi in tako naprej. Američani, pač. 

No, z vsemi temi vidiki in statistiko v mislih pa so prišli tudi do izračuna, da od mlajših igralcev do take številke lahko pride le Dončić. Verjeli ali ne, ameriški izračuni pravijo, da bi tudi njegova kariera, če bi trajala do 40. leta, pripeljala do približno 5900 zadetih trojk. In v tem primeru bi nato šlo za vsako trojko v lovu na Curryjev rekord. Nihče drug nima niti približno takega izračuna in do tedaj Curryju nihče ne bo niti blizu. Ali mu bo Luka res, pa bomo seveda videli.