Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 09.12.2021 06:35:03

LUKAAAA! To se zgodi, ko na sceno stopi SLOVENEC! Dallas zaostajal, nato pa ... (video)

Profimedia
Dallas je prekinil niz treh tekem brez zmage.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je z Dallas Mavericks v severnoameriški ligi NBA na gostovanju pri Memphis Grizzlies prekinil niz treh zaporednih porazov. Dončić je bil prvi strelec s 26 točkami (8 skokov, 7 podaj), Kristaps Porzingis jih je dodal 19, Dallas pa si je v zadnji četrtini z nizom 7:0 v dvorani FedExForum priigral prednost in zmagal s 104:96.

Z zmago so gosti, ki so komaj drugič na zadnjih šestih tekmah presegli sto točk, zaustavili tudi niz petih zaporednih zmag Memphisa, ki pa so nastopili brez Jaja Moranta. Sprva je bil poškodovan, nato pa je vstopil še v proticovidne protokole lige, četudi je polno cepljen. Trener Taylor Jenkins je dejal, da se dobro počuti.

Prvi strelec domače ekipe je bil tako Jaren Jackson mlajši, ki je prav tako kot Dončić zbral 26 točk.



Dončić, ki je bil zaradi poškodbe levega gležnja pred tekmo še vprašljiv za nastop, je sicer izgubil 9 žo, ki na srečo niso bile usodne, še na svoji 15. zaporedni tekmi pa zbral vsaj 20 točk. Dallas je slavil predvsem po zaslugi odlične igre v drugem polčasu, ki ga je dobil z 12 točkami razlike, samo v tem delu pa je Dončić dosegel 17 od skupno 26 točk.

"Res na visoki ravni igramo obrambo. Počasi se prebuja tudi napad. To je dober znak, da smo iz igre danes metali 48-odstotno in nismo dovolili 40+ trojk," je po zmagi dejal Jason Kidd, trener Dallasa, ki ima zdaj natanko 50-odstoten izkupiček zmag (12-12).

Dallas je slavil po zaslugi izjemnega drugega polčasa, v zadnjih dveh četrtinah pa je še posebej blestel Dončić, ki je v tem delu igre dosegel 17 točk.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike