favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 08.12.2021 06:31:43

DRAMA v Dallasu: Velika vrnitev Dončića, tako infarktne zadnje minute pa še ne! (video)

Profimedia
Dallas je moral priznati tesen poraz Brooklynu, ki je slavil s 102:99.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je kljub dobri predstavi ob vrnitvi po poškodbi izgubil s svojimi Dallas Mavericks proti Brooklyn Nets z 99:102. V severnoameriški ligi NBA ima Dallas po petem zaporednem porazu zdaj negativno razmerje zmag in porazov 11-12.

Domače moštvo iz Teksasa je dobro začelo dvoboj in na tekmi celo vodilo s 17 točkami, a se moštvo mrežic ni predalo. Dončić je s trojko od table vodstvo Dallasa ob zvoku sirene ob polčasu povišal na 12, v tretji četrtini pa je ta znašala 17 točk po trojki Latvijca Kristapsa Porzingisa (71:54).



Toda Kevin Durant, James Harden in ostali so pokazali, zakaj so trenutno vodilno moštvo vzhodne konference. V zadnji četrtini so namreč tekmecu dovolili le še 13 točk in preobrat končali po dveh zadetih metih starega znanca slovenske izbrane vrste, Avstralca Pattyja Millsa ter predvsem Hardna in Duranta, ki sta z zadnjima košema več kot minuto pred koncem Brooklynu omogočila vodstvo 102:99. Zadnja poskusa za tri sta nato v enem napadu zgrešila tako Dončić kot Tim Hardaway mlajši.

Slovenski as je ob vrnitvi na parket, izpustil je eno tekmo zaradi poškodbe gležnja in palca na roki, dosegel 28 točk, iz igre pa je zadel devet od 21 metov. Za tri je zadel tri od enajstih, s črte prostih metov pa sedem od osmih. Obenem je zbral še šest skokov in devet podaj ob le eni izgubljeni žogi v 36:33 minute na parketu. Za Brooklyn sta Durant in Harden (12 podaj) dosegla 24 oz. 23 točk.

Značke: dončić, dallas

Članki iz rubrike