favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
0 30.11.2021 08:55:54

PRAVI VODJA: Poglejte si, kaj je Dončić po bolečem porazu sporočil soigralcem!

Slovenski košarkarski as Luka Dončić kljub trojnemu dvojčku ni mogel preprečiti poraza svojih Dallas Mavericksov v severnoameriški ligi NBA. Tokrat so bili premočni Cleveland Cavalieri, ki so slavili s 114:96.

Dallas zadnje tri sezone ni izgubil proti Clevelandu, tokrat pa predvsem v drugem polčasu ni imel pravega odgovora na razpoložene gostujoče strelce. Ti so iz igre metali 56-odstotno, od tega 53-odstotno za tri točke. Tudi pod košema so imeli razpoloženega Jarretta Allena, ki je dosegel 28 točk in pobral še 14 skokov. S 24 točkami se je izkazal Lauri Markkanen, skupaj pa je kar šest košarkarjev konjenikov doseglo dvomestno število točk.


Pri Dallasu je znova prednjačil Dončić z 38. trojnim dvojčkom kariere ter drugim v sezoni. Ustavil se je pri 25 točkah ter v dobrih 33 minutah na parketu dodal še po deset skokov in podaj, a zgrešil vse štiri proste mete. Iz igre je zadel devet od 21 metov, posebej razpoložen pa je bil z razdalje, saj je zadel sedem od 11 metov za tri točke. Pri metu z razdalje so ponoči zatajili predvsem njegovi soigralci, ki so zadeli samo štiri trojke in zanje porabili 28 poskusov.

"Nekaj moramo narediti. Ne smemo zgrešiti toliko metov, precej moramo popraviti obrambo. Več kot očitno je bil Allen ključ do njihove zmage. Celotna ekipa Clevelanda je odigrala odlično, sami pa se moramo naučiti brzdati živce. Predvsem moramo izboljšati igro v obrambi. Jasno je, da moramo še naprej držati skupaj, popraviti določene zadeve in to je to. Prave ekipe tudi v težkih časih držijo skupaj," je po tekmi poudaril 22-letni Ljubljančan.

Značke: košarka, nba

Članki iz rubrike