Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
1 29.11.2021 07:02:40

Kaj se je ZGODILO z Dragićem?! Slovenec zapustil ekipo, besede vodstva ekipe pa ŠOKIRAJO: Zaradi ...

Reuters
Košarkarji Toronto Raptors - vodstvo kluba je Slovencu Goranu Dragiću dovolilo, da se zaradi urejanja osebnih zadev za nedoločen čas umakne od ekipe - so v domači dvorani s 97:109 izgubili proti Boston Celtics. To je bila za Kelte četrta zaporedna zmaga, h kateri je Marcus Smart osem od svojih 21 točk dosegel v zadnji četrtini in dodal osem skokov.

Al Horford je k zmagi Bostona, prvi po dveh porazih, dodal 17 točk in 11 skokov.

Že pred tekmo je direktor Toronta Bobby Webster oznanil, da je 35-letni slovenski veteran Dragić zapustil klub in bo zaradi osebnih zadev z dovoljenjem klubskega vodstva manjkal za nedoločen čas, piše nba.com.

"Za začetek ... gre za res super fanta, izjemnega profesionalca, ki ga je užitek trenirati, res modro osebo, v družbi katere je zelo prijetno," je o Dragiću dejal trener Toronta Nick Nurse.

Direktor Webster pa je dodal, da se je Dragić ob podpori vodilnih umaknil od ekipe za nedoločen čas.

Kapetan zlate slovenske reprezentance je sicer za Toronto nastopil le na petih tekmah, v povprečju je dosegal po osem točk, 1,8 podaje in 2,8 skoka na tekmo. Od 25. oktobra dalje je le enkrat stopil na parket v dresu plenilcev.


Golden State Warriors so zmagali tudi na gostovanju pri Los Angeles Clippers in imajo s sedmo zaporedno zmago zdaj 18 zmag v tej sezoni na 20 tekmah. Pri slavju s 105:90 je Steph Curry, ki je v zadnji četrtini dobil tehnično napako zaradi zmerjanja sodnika, za trenutno najboljšo ekipo severnoameriške lige NBA dosegel 33 točk ob 54-odstotnem metu iz igre, dodal je še šest podaj, pet skokov in šest ukradenih žog.

Jordan Poole je dodal 17 točk, bojevniki pa so premagali tudi odlično predstavo Paula Georgea, ki je za domačo ekipo dosegel 30 točk.

"Tehnična napaka je bila res neumna napaka. Preveč sem se razburil, priznam, a sem bil prepričan, da je bil nad menoj storjen prekršek," je dejal Curry po zmagi.

Bojevnike naslednja tekma čaka v torek proti izzivalcu za prvo mesto v ligi, Phoenixu, ki je nanizal 16 zaporednih uspehov za izkupiček 17-3.

Giannis Antetokounmpo je dosegel dvojni dvojček (26 točk, 13 skokov), Jrue Holiday pa je dodal 23 točk za sedmo zaporedno zmago branilcev naslova Milwaukee Bucks, ki so bili s 118:100 boljši od Indiana Pacers.

Pol ducata igralcev Milwaukeeja je doseglo vsaj deset točk, med njimi tudi Khris Middleton (14 točk, 5 podaj, 5 skokov), Bobby Portis (15 točk) ter Pat Connaughton (14) in George Hill (13).

Značke: dragić, toronto, nba

Članki iz rubrike