krek Svet24.si

Krek je vzrok za nizko precepljenost našel v ...

Robert Golob Svet24.si

Golob odločno zavrnil možnost sodelovanja z ...

sergej racman Svet24.si

Grozi mu dolgoletni zapor, z igralnico pa služi ...

milan kucan pl2 Reporter.si

Milan Kučan: V zgodbo o malem in hudobnem palčku...

dražgoše Necenzurirano

Resnica o Dražgoški bitki #kolumna

Kiki in Aki Odkrito.si

Kiki Rahimovski: "Bok, tata!"

Ahonen Ekipa24.si

ŠOK v smučarskih skokih! Skakalni šampion ...

Andrej Miljković
Andrej Miljković
1 29.11.2021 11:02:15

Luka si čez Ilirijo ne upa govoriti, v Dallasu je pa ... SAŠA DONČIĆ v intervjuju iz Dallasa, kot ga še NI BILO!

Ko je izvedel, da smo izvedeli, se je odzval tako, kot se odzovejo le veliki ljudje. 'Ljudine', bi rekli južno od Kolpe. Čeprav je bil eden od njegovih ciljev v Dallasu ne izstopati, mu sedež v prvi vrsti ob zvezdnikih tega ni dovoljeval že sam po sebi, klepet z Jamiejem Foxxom še manj, pozornost ameriški medijev še manj. A da je Saša Dončić tukaj, smo bili mi obveščeni že prej; poklicali smo ga, takoj se je organiziral in bil naš gostitelj ob našem prihodu v dvorano American Airlines Center. Da je bil pripravljen za sijajen pogovor neposredno ob igrišču, pa je bilo zanj praktično samoumevno.

Naj si malce popihamo na dušo: je to vaš prvi pogovor s slovenskimi mediji tukaj, v Dallasu, za nameček celo v dvorani med ogrevanjem pred tekmo Mavericksov? Če ne zamerite vprašanja ...
Ne, ne, kje pa – prav, da ste vprašali. In da, prvi tak pogovor v Ameriki, prvi tak pogovor tukaj. Poskušam biti kar se da neopažen in diskreten, a dandanes to seveda ni več mogoče.

Nočete izstopati?
Nikakor nočem izstopati. Seveda rad pridem sem, toda to je Lukov svet, to je Lukov šov, to je Lukovo mesto. Jaz sem tu le obiskovalec, nekakšna podpora v stranski vlogi, in želim, da se tako do mene tudi vedejo. Pozornosti ne potrebujem, je ne iščem. Toda to ne pomeni, da me tole zdaj ne veseli – poseben občutek je takole se dobiti tako daleč od doma.


Pravite, da hočete neopazno stransko vlogo, a dvomimo, da vas je teksaška gostoljubnost v klubu sprejela na tak način?
Seveda imate prav. Sliši se klišejsko, toda to, kar se mi dogaja tukaj, je res zelo, zelo, zelo težko opisati z besedami. Ljudje v klubu so presegli same sebe – a ne gre zgolj za košarkarski klub, gre za celoten šport tu v Dallasu. Na zahvalni dan smo bili gostje Dallas Cowboysov, slovitega kluba iz lige NFL – in to, kar sem doživel tam, je bilo resnično neverjetno. Ne samo da je bil sprejem na najvišji mogoči ravni, še bolj me je navdušil občutek, da so ti ljudje izjemno veseli, da smo tukaj, da smo lahko prišli in da nas lahko gostijo. Kako so bili topli, kako so bili prijetni – izjemno.

Dallas nikoli ni bil na radarju slovenski popotnikov, niti slovenskega razmišljanja, z Luko pa se je to izrazito spremenilo in Slovenci so ga vzeli svojega. Je vam iskreno všeč ali vam je prijetno zgolj zaradi vsega, kar priimek Dončić tukaj pomeni?
...

CELOTEN POGOVOR S SAŠEM DONČIĆEM SI LAHKO PREBERETE SAMO V PONEDELJKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI!

Značke: donči, saša, luka

Članki iz rubrike