900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
1 17.05.2021 07:14:38

VROČE BO! Luka DONČIĆ je dobil izjemno težkega nasprotnika v prvem krogu KONČNICE!

Profimedia
Znani so pari 1. kroga končnice lige NBA.

V zadnjem krogu rednega dela so Dallas Mavericks Luke Dončića s 121:136 klonili proti Minnesoti, Denver Nuggets Vlatka Čančarja s 116:132 proti Portlandu, Miami Heat Gorana Dragića, ta je počival, pa je zmagal.

Dončić je s Telički, ki so doživeli zanje povsem nepomemben poraz pred končnico, gostoval v Minneapolisu in odigral le 21 minut, v tem času pa dosegel 18 točk ter po šest skokov in podaj.

Dallas si je že pred zadnjo tekmo rednega dela sezone zagotovil mesto petega nosilca zahodne konference in se bo v prvem krogu končnice pomeril s četrtimi nosilci, Los Angeles Clippers. Dvoboj se bo začel naslednji vikend, gre pa za ponovitev lanskega iz koronskega mehurčka na Floridi, ki so ga po pestih tekmah dobili Clippers.

"Lani je bilo veliko 'umazanega govorjenja', težke igre, vendar smo se obenem zelo zabavali. In prav za to gre pri košarki," je v svojem slogu pred končnico dejal Dončić, ki si je lani z Marcusom Morrisom izmenjal nekaj "krepkih".

Na domači tekmi se je sicer izkazal novinec Anthony Edwards, ki je s 30 točkami potrdil kandidaturo za novinca leta v NBA in popeljal Minnesoto Timberwolves do zmage.

In če je Dončić odigral nekaj minut, pa je trener Vročice Erik Spoelstra na zadnji tekmi rednega dela sezone Dragiću in še kopici zvezdnikov na tekmi proti Detroit Pistons (120:107) namenil oddih.

Pri Miamiju, ki ima mesto šestega nosilca na vzhodu, so tokrat počivali Bam Adebayo, Trevor Ariza (oba počitek), Jimmy Butler (poškodba hrbta), Goran Dragić (poškodba hrbta, desnega kolena), Andre Iguodala (poškodba levega boka) in Kendrick Nunn (poškodba leve mečne mišice).

Miami se bo v prvem krogu končnice NBA pomeril z Milwaukeejem, tretjim nosilcem, ki ga je lani izločil na poti do finala NBA.

Zadnjo tekmo sezone so s porazom končali Denver Nuggets, s 116:132 so v Portlandu klonili proti Trail Blazers, s katerimi se bodo pomerili tudi v prvem krogu končnice zahoda. Na prejšnjih dveh medsebojnih tekmah v sezoni so zmagala zlata zrna.

Čančar je odigral 17 minut za Denver, ki je tretji nosilec, in v tem času dosegel štiri točke in dva skoka.

Značke: luka-dončić, dallas, nba

Članki iz rubrike