Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 15.05.2021 09:53:00

Dončićeva NORA NOČ: Trojni dvojček in VELIKO VESELJE na koncu, kajti njegov Dallas je z ZMAGO ... (video)

Reuters
Odlična noč je za Dončićem.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić se je v pretekli noči z Dallasom uvrstil neposredno v končnico lige NBA. Pri zmagi s 114:110 proti Torontu, s katero je Dallas potrdil vsaj šesto mesto v zahodni konferenci, je dosegel trojni dvojček. Medtem je prvič v karieri v prvi peterki za Denver zaigral Vlatko Čančar.

Dončić je ob sicer slabšem metu, zadel je sedem košev iz 19 poskusov, ob tem pa le en met za tri točke iz osmih poskusov, dosegel 20 točk. Prispeval je še 11 podaj in 10 skokov. Prvi strelec Dallasa, ki je proti igralsko oslabljenem Torontu vodil celo tekmo, je bil z 21 točkami latvijski center Kristaps Porzingis.

Z osmo zmago na zadnjih desetih tekmah je Dallas zdaj pri izkupičku 42 zmag in 29 porazov v rednem delu sezone na petem mestu Zahoda in ga košarkarji Los Angeles Lakers na sedmem mestu več ne morejo dohiteti. Tako je neposredno uvrščen v končnico, medtem ko bodo moštva od sedmega do 10. mesta naslednji teden igrala v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v končnico.

"Zelo pomembno je, da smo se izognili dodatnim kvalifikacijam. To ima številne prednosti," je po poročanju dpa po zmagi dejal trener Dallasa Rick Carlisle. Ta sicer ni bil najbolj zadovoljen s predstavo proti Torontu, ki je igral brez treh svojih najboljših igralcev Kyla Lowryja, Pascala Siakama in Freda VanVleeta.

Preglavice Carlislu povzroča nestanovitnost moštva, še posebej proti slabšim ekipam. Po vodstvu z desetimi točkami sredi zadnje četrtine je Dallas Torontu dovolil, da se je 4,9 sekunde pred koncem približal na vsega dve točki. Uspešna prosta meta Josha Richardsona sekundo kasneje sta sicer potrdila zmago. "Vedel sem, da bo Toronto zahteven nasprotnik ne glede na njihove razpoložljive igralce. Vso sezono imamo težave s slabšimi moštvi, nocoj je bil še en primer tega," je za uradno spletno stran kluba ocenil Carlisle.

Trdno na mestih, ki vodijo v končnico, je tudi Denver, za katerega je član zlate slovenske reprezentance z eurobasketa leta 2017 Vlatko Čančar prvič zaigral v prvi peterki. Pri zmagi s 104:91 nad Detroitom je 24-letni krilni center v 31 minutah igre dosegel 11 točk in štiri skoke.

Denver je z zmago, k tej je s trojnim dvojčkom (20 točk, 15 skokov, 11 podaj) najbolj prispeval srbski center Nikola Jokić, skočil na tretje mesto Zahoda pred Los Angeles Clippers. S tem je sicer na mestu, ki se v prvem krogu ne križa z Dallasom, a še vedno obstaja možnost, da bi prišlo do srečanja Dončića in Čančarja v uvodu končnice.

O končnih razvrstitvah teh dveh klubov bodo odločale še zadnje tekme rednega dela. Dallas se bo v noči z nedelje na ponedeljek pomeril z Minnesoto, Denver pa z neposrednim tekmecem Dallasa za peto mesto v zahodni konferenci Portlandom.

V končnici je tudi tretje moštvo lige NBA s slovensko zasedbo, Miami Gorana Dragića. Moštvo iz Floride, ki zaseda peto mesto v vzhodni konferenci, po prosti noči v naslednjih dveh nočeh čakata gostovanji pri Milwaukeeju in Detroitu.

Na preostalih tekmah pretekle noči je odmevala zmaga Washingtona nad Clevelandom s 120:105. S to si je moštvo iz prestolnice ZDA zagotovilo mesto v dodatnih kvalifikacijah za končnico. Prvi igralec Washingtona pa je bil Russell Westbrook, ki je še izboljšal svoj rekord doseženih trojnih dvojčkov z 21 točkami, 17 podajami in 12 skoki.

Philadelphia si je v ponoči zagotovila prvo mesto v vzhodni konferenci, ko je s 122:97 premagala Orlando. Nekdanji Dončićev soigralec pri Dallasu Seth Curry je bil z 20 točkami prvi strelec Philadelphie.

Na Zahodu se je na vrhu konference utrdil Utah, ki je s 109:93 premagal Oklahoma City Thunder. Eno tekmo pred koncem sezone ima Utah z 51 zmagami in 20 porazi najboljši izkupiček v ligi.

Značke: luka-doncic, dallas

Članki iz rubrike