favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

ku
ku
1 27.09.2020 07:42:02

"Luka DONČIĆ mi je rešil ŽIVLJENJE!" Presunljiva izpoved, ki je PRETRESLA SVET!

Reuters
Iz ZDA prihaja zgodba, nad katero je navdušen tako Luka Dončić kot lastnik Dallasa Mark Cuban.

Da je Luka Dončić eden od najboljših košarkarjev v ligi NBA, ni potrebno posebej poudarjati. Da je s svojimi izjemnimi predstavami poskrbel za to, da se otroci v Sloveniji množično navdušujejo nad košarko, prav tako. Toda iz ZDA prihaja zgodba, ki se je dotaknila tako Dončića, kot milijarderja na čelu Dallasa, Marka Cubana. 

Zapis je delil ameriški glasbenik in pisec Collin Cable, govori pa o tem, kako mu je Luka Dončić rešil življenje. Da. Prav ste prebrali.

Cable piše o tem, kako je šlo njegovo življenje jeseni 2018 po zlu. Razšel se je z dekletom, glasbena kariera ni bila tako uspešna, kot bi si želel, bolečino si je začel blažiti s pomirjevali. Bil je depresiven. Nekega dne pa mu je mama sporočila, da je umrl njegov brat Bonner. v tistem trenutku je iz Brooklyna odletel v Dallas, da bi bil opora družini.

In po bratovi smrti se je odločil, da bo pustil drogo. Za vedno. "Droge so mi vzele brata in začel sem se jih bati. Na nek način je bilo to njegovo največje in najpomembnejše dejanje zaščite," je zapisal. Naslednja pol leta je preživel za štirimi stenami, zredila se je, ker se ni nič gibal. "Bil sem star 32 let in bil sem sam. Trezen, a poražen. Živ, a samo v biološkem smislu. Nič več ni bilo pomembno in nikoli nič več ne bo pomembno. In potem je prišel Luka," se je glasila njegova presenetljiva izpoved.

In kako mu je Slovenec rešil življenje? "Eden zadnjih pogovorov z bratom se je zgodil kmalu potem, ko je Dallas na naboru dobil Dončića. Moj brat je bil navdušen, jaz sem bil navdušen, Dallas je bil navdušen. Nihče od naju pa ni vedel, da bo to zadnja stvar, nad katero se bova navduševala skupaj." To, da je lahko spremljal Dallas in igre Luke Dončića, mu je pomagalo, kot je zapisal, je to nanj delovalo zelo terapevtsko. 

Dve leti kasneje je povsem trezen. "Začel sem popravljati odnose, ki sem jih uničil zaradi svoje odvisnosti, v svet korakam kot najboljša različica sebe. Brez pomoči slovenskega najstnika, ki ga verjetno ne bom nikoli spoznal, danes ne bi bil živ. Ko je upanje postalo abstraktno in nedosegljivo, mi je Luka vsak večer na parketu dokazoval, da je resnično in da se je zanj vredno boriti."

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike