Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

sta
sta
0 26.09.2020 07:12:08

POSTAJA DRAMATIČNO, finale vzhoda se vse bolj zapleta! DRAGIĆ še naprej blesti, vendar ...

Reuters
Goran Dragić je ena osrednjih figur zaključka sezone lige NBA, s svojimi predstavami vse bolj spominja na Gogija izpred treh let, ko je slovensko izbrano vrsto popeljal do naslova evropskih prvakov.

A košarkarjem Miamija s Slovencem načelu v finalu vzhodne konference ni uspelo še četrtič premagati Boston in se uvrstiti v veliki finale. Dragić je bil sicer s 23 točkami spet najboljši strelec Miamija, a je moral tekmo, ki jo je vročica izgubila s 108:121, predčasno končati zaradi šestih osebnih napak.

Najboljši strelec tekme je bil sicer član Bostona Jayson Tatum, ki je dosegel 31 točk in dodal še devet skokov ter šest podaj. Njegov moštveni kolega Jaylen Brown se je ustavil pri 26 točkah. 

Za razliko od dosedanjih štirih tekem med ekipama, je tokrat Miamiju kazalo bolje od samega začetka. Vlogo junaka je uvodoma prevzel Duncan Robinson, ki je zadeval kot za šalo, Miami pa je prvo četrtino dobil s 26:18. Robinson je na koncu dosegel 20 točk in bil drugi strelec ekipe za Dragićem. Jimmy Butler je dodal 17 točk ob osmih skokih in osmih podajah. 

Drugo četrtino je dobil Boston s 33:32, v tretji četrtini pa je Miami odpovedal in izgubil s 25:41. Boston je dobil tudi zadnjo četrtino z 29:25 za zmago s 121:108. 


"Smo ponosna ekipa. Naš načrt je bil, da pridemo na parket in igramo. Da se borimo in damo vse od sebe. Menim, da smo v drugem polčasu igrali zelo dobro, ampak to bomo morali storiti še enkrat in nato še enkrat zaradi položaja, v katerem smo se znašli," je po tekmi dejal trener keltov Brad Stevens.

Ko je šlo Miamiju najslabše, je Dragić skušal prevzeti igro nase in je začel zadevati. Slabih pet minut pred koncem tekme pa so mu sodniki zapiskali osebno napako v napadu, po kateri je moral zapustiti igrišče. Tekmo je končal s 23 točkami, štirimi skoki in štirimi podajami.

Erik Spoelstra, trener Miamija, se je po tekmi strinjal, da je bila odločilna obramba. "Boston je v drugem polčasu igral odlično. Priborili in zaslužili so si zmago. Vemo, kako zahtevno je zmagovati v končnici, a za kaj takega smo premalo delali v obrambi in za to plačali kazen. Zasluge za to pa gredo tudi Bostonu, ki je igral, kot se spodobi."

Miami zdaj vodi v zmagah s 3:2, naslednja tekma med ekipama pa bo v ponedeljek ob 1.30 po srednjeevropskem času.

V letošnji končnici je le Denverju uspelo nadoknaditi zaostanek z 1:3 v zmagah, in sicer dvakrat proti Utahu in Los Angeles Clippers. V celotni zgodovini lige NBA je, odkar v končnici igrajo na štiri zmage, ta dosežek uspel le še 12 ekipam.

Izid:
- vzhod, konferenčni finale:
Boston Celtics - Miami Heat              121:108
(Goran Dragić: 23 točk, 4 skoki, 4 podaje v 36 minutah za Miami)
(Miami vodi s 3:2 v zmagah)

Članki iz rubrike