Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 27.02.2020 13:22:14

Napoved vseh napovedi: Invazija Slovencev v Miami, če se bo to uresničilo, potem bo SPEKTAKULARNO!

Reuters
Miami bo v prihodnjih dneh znova slovensko obarvan. V dvorani American Airlines se bosta srečala najboljša slovenska košarkarja, Luka Dončić in Goran Dragić. Čeprav so turistične agencije v zadnjih dneh zabeležile kar nekaj odpovedi zaradi koronavirusa, pričakujejo, da si bo tekmo ogledalo približno enako število Slovencev kot lani – okoli 2000.

V Sloveniji je bilo letos v primerjavi z lani precej več ponudnikov turističnih potovanj na slovenski dvoboj v ligi NBA. Ogled tekme in Floride je v svojo ponudbo vključila večina slovenskih turističnih agencij, od tistih največjih pa do onih, ki so specializirane za manjše skupine in izbrane destinacije.

Ena od največjih slovenskih turističnih agencij bo v Miami pripeljala približno 300 Slovencev, ostale manjše še vsaj dvakrat, če ne trikrat toliko, veliko število Slovencev pa bo v ZDA odpotovalo v lastni režiji. Iz kluba Miami Heat so sporočili, da je bilo iz Slovenije neposredno oziroma v manjših količinah kupljenih približno 1000 vstopnic.


Tekma, ki se bo začela ob dveh ponoči s petka na soboto po slovenskem času, bo zagotovo nekaj posebnega, predvsem pa zelo slovenska. Lani sta v Miamiju odmevali Zdravljica in Na Golici, tokrat bo zagotovo tudi Vse najboljše za rojstni dan oziroma Happy Birthday. Luka Dončić bo namreč prav na dan tekme praznoval 21. rojstni dan.

Manj slavnostno bo na parketu, kajti dober mesec in pol pred koncem rednega dela obe ekipi potrebujeta zmage za čim boljše izhodišče pred končnico. Miami Heat je trenutno četrti na vzhodu, Dallas Mavericks pa sedmi na zahodu.

Medtem ko ima slednji dovolj zaloge pred osmouvrščenim Memphisom (osem zmag), zato pa ga le tri ločijo od tretjega mesta oziroma Los Angeles Clippers, ima Miami, ki je v zadnjih desetih tekmah zmagal le trikrat, zgolj dve zmagi prednosti pred šestouvrščeno Indiano. 

Značke: dončić, miami, dragić

Članki iz rubrike