Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 27.02.2020 06:36:03

Goran DRAGIĆ je bil ob glasni SLOVENSKI podpori na pragu zmage, nato pa je sledil nepredstavljiv ŠOK! (video)

Reuters
Miiami se je po odličnem začetku sezone znašel v krizi.

Če je Dallas v zadnjem času uspešen, pa je v krizi Miami, ki je izgubil še sedmo od zadnjih devetih tekem. Tokrat je Vročico na domačem terenu presenetilo moštvo Minnesota Timberwolves, ki je obračun dobilo s 129:126, čeprav je Miami štiri minute pred koncem vodil za 12 točk.

Enajst točk zaporedoma ter polaganje malika Beasleyja ob koncu srečanja pa je bilo dovolj za šele drugo zmago Volkov na zadnjih 20 tekmah, s čimer so prekinili niz petih porazov ter Miamiju prizadejali četrti poraz v svoji dvorani v tej sezoni. Vseeno Dragić in soigralci ostajajo na četrtem mestu vzhodne konference (36-22), a ne delujejo več tako sveže kot v prvem delu sezone.

Triintridesetletni Ljubljančan je za poraženo moštvo v 26 minutah dosegel 16 točk ob štirih skokih in prav toliko podajah, s prvimi točkami na tekmi pa je postal 10. najboljši strelec v dresu Miamija, ko je prehitel Granta Longa (5473 točk). Koseški zmaj ima na svojem kontu 5487 točk.

Na tekmi je bilo že danes ogromno Slovencev, še več pa jih bo v noči na soboto, ko v goste prihaja Dončić z Dallasom. Lani je bilo na tem dvoboju več kot 2000 slovenskih navdušencev nad košarko.

Na preostalih tekmah je Cleveland ugnal Philadelphio s 108:94. Bolj kot poraz pa pristaše 76ers skrbi poškodba Kamerunca Joela Embiida, ki je v prvi četrtini moral v slačilnico s poškodovano ramo. Pregled z magnetno resonanco bo opravil danes zvečer, Philadelphia pa že tako igra brez Avstralca Bena Simmonsa, ki bo manjkal vsaj še dva tedna.

Houston je v svoji dvorani s svojo nizko peterko zanesljivo premagal Memphis s 140:112, pri čemer sta Russell Westbrook in James Harden skupaj dosegla 63 točk na poti do 38. zmage v sezoni, s čimer zasedajo četrto mesto zahodne konference. Memphis z 28. še vedno drži osmo mesto zahoda, ki še prinaša nastop v končnici.

Zmago več od Houstona ima na tretjem mestu moštvo Los Angeles Clippers, ki je v gosteh s 102:92 ugnalo košarkarje Phoenixa.

Značke: goran-dragić, miami

Članki iz rubrike