Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 27.02.2020 06:01:59

Kaj takšnega zmore le ČAROBNI Luka DONČIĆ! Dan pred 21. rojstnim dnem poskrbel za NEVERJETEN REKORD! (video)

Reuters
Dallas je na gostovanju premagal San Antonio s 109:103.

Pred odhodom na 'mini' turnejo gostovanj Dallasa je bilo med navijači največ skrbi glede gležnja Luke Dončića, saj je moral zaradi dveh zvinov letos že dvakrat počivati, prav tako je izpustil tudi tekmo z Atlanto. 

A to, kar je storil preteklo noč na tekmi s San Antoniom, je vredno najglobljega poklona. Na svoji zadnji tekmi kot 20-letnik je namreč s 26 točkami, 10 skoki in 14 asistencami dosegel svoj 21. trojni dvojček v karieri, s čimer se je na prvem mestu v zgodovini Dallasa izenačil s slovitim Jasonom Kiddom, ki je za ta dosežek potreboval 500 tekem. Luka pa pičlih 119. 

Bil je to še eden od odličnih večerov za Dallas, ki se je pobral po tisti črni luknji, v katero je padel konec lanskega koledarskega leta. Zdaj je Dallas na zadnjih sedmih tekmah petkrat zmagal in ima uvrstitev v končnico trdno v svojih rokah. Navijače veseli predvsem dejstvo, da ni samo Luka tisti, ki vleče voz Dallasa proti novim zmagam, temveč je bila to še ena odlična ekipna zmaga. In še drugič zapored Luka Dončić sploh ni bil najboljši strelec svoje ekipe. To je bil tokrat Kristaps Porzingis z 28 točkami, Luka Dončić pa je že v prvi četrtini igro zapustil zaradi poškodbe palca, a se je hitro vrnil na parket. 

Dallas je imel tudi tekmo pri San Antoniu trdno v svojih rokah, o čemer priča dejstvo, da so domači najprej povedli z 2:0, njihovo naslednje vodstvo pa je bilo 90:89. A po tem je stvari v svoje roke vzel Luka Dončić z ukradeno žogo, poskrbel za dve asistenci Porzingisu in Sethu Curryju za tri, nato pa je še sam zadel za tri ter Dallas spet popeljal do varnih 12 točk prednosti. San Antonio se je v zadnji četrtini približal na pet točk zaostanka, a zmage Dallasa ni ogrozil.

Dallas se bo z Luko Dončićem zdaj preselil v sončni Miami, kjer ga na svoj 21. rojstni dan pričakuje dvoboj z Goranom Dragićem.

Značke: luka-dončić, dallas

Članki iz rubrike