Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
2 28.01.2020 10:36:14

ŠOK!!! Nekdanjega slovenskega reprezentanta ARETIRALI v Avstriji, obstaja sum, da bi pobegnil iz države

Iz avstrijskega državnega tožilstva javnosti sicer niso sporočili imen, a so dovolj natančno označili pet aretiranih košarkarjev, da je mogoče mednje uvrstiti tudi slovenskega košarkarja.

Avstrijska policija je včeraj zvečer zaradi suma prirejanja izidov aretirala pet profesionalnih košarkarjev ekipe UBSC Raiffeisen iz Gradca, med njimi pa bi lahko bil tudi slovenski košarkar. Kot poroča orf.at, policija igralce sumi, da so prirejali izide tekem svoje ekipe, je dejal predstavnik državnega tožilstva Hansjörg Bacher.

Gre za dva Američana in tri košarkarje iz bivše Jugoslavije, je sporočila policija, ki njihovih imen za zdaj še ni razkrila.

V ekipi graškega moštva, ki ga trenira nekdanji košarkar, tudi občasni slovenski reprezentant, Ervin Dragšič, pa so le trije igralci iz nekdanje Jugoslavije, med njimi Slovenec Drago Brčina ter Hrvata Marko Car in Matija Poščić. 

brcina
Drago Brčina


Košarkarje so aretirali, ker tožilstvo meni, da obstaja sum, da bi lahko pobegnili iz države ter poskusili prikrivati in uničevati dokaze, je še dejal Bacher.

Policija je že opravila prva zaslišanja, vendar za zdaj tožilstvo ne daje drugih podrobnosti. Več bo znano po današnji novinarski konferenci.

Iz kluba so sporočili, da za zdaj ne vedo drugega, kot da je policija aretirala pet njihovih košarkarjev.

Drago Brčina (1987, 203 cm) je v Sloveniji nosil dres Zlatoroga, Rogaške, Rogle, Litije, Hrastnika, Podčetrtka in Elektre, kruh si je služil tudi v Veliki Britaniji pri klubu One Health Sharks Sheffield, zadnja leta pa igra v Avstriji. Bil je član mlajših selekcij Slovenije in zaigral na evropskih prvenstvih U-18 in U-20. V sezoni 2013/14 je bil tudi udeleženec tekme vseh zvezd slovenskega prvenstva.

Značke: košarka, afera, korupcija

Članki iz rubrike